REKLAMA
ale nie porownujmy jednego typu silnika z drugim... to tak jak porownywac wlasciwosci terenowe suva z np land roverem defenderem...
jesli chodzi o dane techniczne silnika peugeota to wydaje mi sie ze jest to silnik diesla...
Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
zbychu57 napisał(a):Endrju napisał(a):zbychu57 napisał(a):Tyle że Mazda juz dawno montuje silnik Wankla 1.3 231KM.
Gdzie to przeczytałeś?
RX-8 ma albo 141 albo 170KM.
http://www.moto-portal.pl/glowna/Techni ... /RX_8/4879
Tu przeczytałem, sam nie mogłem uwierzyć jak mi kolega powidział że seryjnie w Rx-8 jest motor 1.3 230KM,
cayman9 napisał(a):ale nie porownujmy jednego typu silnika z drugim... to tak jak porownywac wlasciwosci terenowe suva z np land roverem defenderem...
jesli chodzi o dane techniczne silnika peugeota to wydaje mi sie ze jest to silnik diesla...
MajkPZM napisał(a):Który niby abarth ma 180 z 1.4?
MajkPZM napisał(a):Po pierwsze: Widze, że jestem tam napisane Punto tylko dalej pytam, który PUNTO ABARTH ma 180koni. Punto Abarth ma 150Koni i można sobie dokupic program, który zwiększa moc do 180, ale to juz jest program a nie seria.
MajkPZM napisał(a):Jesli idziemy już w strone programów to VW do silnika 1.4TFSI oferuje pakiet ponad 200koni...
MajkPZM napisał:
Jesli idziemy już w strone programów to VW do silnika 1.4TFSI oferuje pakiet ponad 200koni...
Ten silnik fabrycznie ma 125KM.
Jeżeli chodzi o tuning, to po podrasowaniu silnik może mieć duużo więcej KM. Puki co VW oferuje silnik 2.0 200KM. Co zresztą nie jest fenomenem. Na początku lat 90' Lancia oferowała silnik 2.0 220KM
MajkPZM napisał(a):Wiem, ze seryjnie ma 125 koni, ale w VW za 3500zł wgrywa się do tego program 200 koni, a całe to zdanie odnosiło się do mocy fiata Punto Abarth, który seryjnie z 1.4 ma 155koni a po wgraniu programu 180koni, więc czytaj troche uważniej bo w zasadzie twoja wypowiedz jest pozbawiona sensu.