REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
pocieszny napisał(a): 2 poprawkiGTI to nie samochód sportowy tylko turystyczny
![]()
pocieszny napisał(a):2 wariantów fordowskiego 2 litrowego silnika SOHC było chyba ponad 10różnice z mocy zwykle były spowodowane innym prowadzeniem wydechu (scorpio/sierra) albo specyfikacją ekologiczną
a także miejscem produkcji, silniki z RSek to raczej silnik TV/ KOLNE/ KOLOGNE były też Pinto
pocieszny napisał(a):
DOHC miał tyleż samo wersji i z gaźnikiem i ze szprycą![]()
pocieszny napisał(a):
co do rewolucyjnych silników w czasach kryzysu paliwowego (lata 80) polski wynalazca zmontował silnik 2.0 na wtrysku posiadający 130-150 KM spalający w samochodzie ważącym 1tone 3 litry benzynyw porównaniu do ówczesnych jednostek posiadających podobną moc była to rewolucja (średnio 12 litrów paliwa mniej), niestety projekt i paten zostały sprzedane na bliski wschód i światłą dziennego więcej nie ujżały
![]()
diabel111 napisał(a):
No i mamy tutaj przyklad czlowieka ktory sie wymadza czepia sie pisowni ort a nie tego co pisalem walnol wyklad o mustangu hehe fajne to bylo...
Tylko mnie ciekawi ile ty razy widziales mustanga na zywo;] bo akurat tak sie sklada ze jeden jezdzi u mnie po miescie ale spoko moglem nie zaowazyc![]()
diabel111 napisał(a):A co do twojego kometarza mazdy hmmmm i tu sie szykuje powazne pytanie ;] widziales te maszynki tylko na youtube bo jak widze takiego czlowieka ktory krytykuje lub nawet nie chce kometowac silnikow czy samochodow japonskich to szkoda mi slow na takich ludzi ;]
diabel111 napisał(a):powiem szybko widze ze jestes fanem Wiesniackiego GOLFA i bardzo go broniles;] GRATULUJE panie INZ![]()
diabel111 napisał(a):aaaa co do probe i tych moich przykladow hmmmm to powiedz mi w 1 zdaniu jesli to nie byly limitowane edycje to dla czego te samochody sa takie drogie nawet dzis i dla czego ich tak malo egzemplarzy wyszlo ;]
diabel111 napisał(a):co do probe i tych przykladow mowie o naj wyzszych modelach nie o wszystkich czlowieku mial bym sie rozpisac na temat wszystkich wymienionych samochodow to by kilku stron braklo pozdrowka INZ :]
mikas24 napisał(a):Endrju napisał(a):zbychu57 napisał(a):Tyle że Mazda juz dawno montuje silnik Wankla 1.3 231KM.
Gdzie to przeczytałeś?
RX-8 ma albo 141 albo 170KM.
Zbychu ma racje, słuchaj mądrzejszych