Silnik V8 4.6 co o tym powiecie??

23 Sty 2009, 19:51

Sorry ale nie bede rozmawial z osoba ktora sie wymadrza a tak naprawde nie wie na czym polega pojemnosc silnika. Pojemnosc skokowa silnika chlopcze to jest srednica cylindra razy skok tloka i jak jestes madry to sobie sam odpowiedz dlaczego jak wieksza pojemnosc to wiecej pali. poprostu teraz proboja robic jak najekonomiczniejsze silniki i dlatego mowisz ze tak malo pala ale dla przykladu ile pali corvette. takze widac jak sie znasz nawet nie wiedziales ile pali a piszesz glupoty.
dawidbn
Zaawansowany

Miejscowość: Koszalin

23 Sty 2009, 20:05

Popieram kolegę .
BRIAN842
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków

23 Sty 2009, 20:13

MG napisał(a):ehh co to za temat wogole?:P

Ale odpowiem tak:
Niby wszytko fajnie, prosty konstrukcyjnie silnik, niewyzylowany, ale 305 koni my w Europie to wycigamy z... 2l silniczkow:) patrz np Evo x :) Zaraz ktos powie ze latwo jest wsadzic duza Turbine itd, a ja na takie pytanie odpowiadam, latwo to wsadzic moze i jest, ale zbudowanie na tyle mocnego 2 litrowca zeby ta turbine wytrzymal przez wiele tysiecy kilometrow, juz nie jest takie proste:)

Takie auta rajdowe z silnikiem Super 1600 z 1.6 wyciska (bez turbiny)230km a s2000 z 2.0 280km. Gdzies ostatnio czytalem ze WRC niby ma miec 300km, ale tak naprawde to moc siega prawie 400km( a jest to 2.0)!!! :wink:

ps. Karlone czy to twoj?:
[link do oferty na Allegro wygasł]
marcin94
Aktywny

Auto: E60 530d M-Sport
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2005

23 Sty 2009, 21:18

Bo to sa silinki wysokoobrotowe tak samo jak forumla jeden silnik 2.4 l 750 KM
dawidbn
Zaawansowany

23 Sty 2009, 21:42

dawidbn napisał(a):Bo to sa silinki wysokoobrotowe

Wiem o tym, tak samo wysokoobrotowa Honda Civic VTECH, z 1.6 160km seryjnie :P

Ptrzcie na to(w wyscigach gorskich czy na 1,4 mili bylaby niezla):
marcin94
Aktywny

23 Sty 2009, 22:10

Wow fajna hondzina gdybym mial tyle kasy to bym bral
dawidbn
Zaawansowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Fałszywe poczucie bezpieczeństwa
    Pieszy wchodząc na oznaczone pasami przejście często zyskuje fałszywe poczucie bezpieczeństwa. Jak gdyby fakt, że w tym miejscu ma pierwszeństwo, chronił go przed zagrożeniem. W rzeczywistości na przejściach dla pieszych ...

24 Sty 2009, 12:26

Wow :) Dużo nie kosztuje :) jakbym nie miał zamiaru kupować Ford`a Mustanga z V8 to bym skusił się na taką Hondę :) Super Honda :)
BRIAN842
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków

24 Sty 2009, 16:44

Mercedes W210 4,2 V8, SEDAN, normalna jazda - pali 13l..
TopSeller
Nowicjusz

25 Sty 2009, 23:34

TopSeller napisał(a):Mercedes W210 4,2 V8, SEDAN, normalna jazda - pali 13l..

aA w miescie ile pali?
marcin94
Aktywny

26 Sty 2009, 10:24

marcin94 napisał(a):ps. Karlone czy to twoj?:

To nie mój ;) ale podobny, z tym że mój biały.
karlone
Zaawansowany

Miejscowość: Śląsk

26 Sty 2009, 10:32

dawidbn napisał(a):Sorry ale nie bede rozmawial z osoba ktora sie wymadrza a tak naprawde nie wie na czym polega pojemnosc silnika. Pojemnosc skokowa silnika chlopcze to jest srednica cylindra razy skok tloka i jak jestes madry to sobie sam odpowiedz dlaczego jak wieksza pojemnosc to wiecej pali. poprostu teraz proboja robic jak najekonomiczniejsze silniki i dlatego mowisz ze tak malo pala ale dla przykladu ile pali corvette. takze widac jak sie znasz nawet nie wiedziales ile pali a piszesz glupoty.

Ten twój link nie działa. Są jedynie trzy raporty spalania ale dają pogląd ile te auta palą. Niech będzie że pali ta Corvetta 9L/100km, jestes teraz bardziej zadowolony? Ja wiem ile te auta palą bo mam styczność z tym środowiskiem. Nie do końca zrozumiałem twoją aluzję do pojemności i po w ogóle mi to tłumaczysz.
karlone
Zaawansowany

26 Sty 2009, 13:30

karlone napisał(a):
marcin94 napisał(a):ps. Karlone czy to twoj?:

To nie mój ;) ale podobny, z tym że mój biały.

Tak z ciekawosci : Ile ma Litrow bagaznik w Crown Victorii? 500-600L? :D
marcin94
Aktywny

26 Sty 2009, 18:02

jeśli się nie pomyliłem w przeliczeniach jednostek to wyszło mi coś ok 560 litrów, w praktyce można tam ze trzech ludzi (trupy ;) ) upchnąć
karlone
Zaawansowany

26 Sty 2009, 18:23

Patrzac na tego Forda Crown Victoria, dochodze do wniosku, ze motoryzacja amerykanska lat 90 oraz poczatku XXI splodzila same, hmm niezbyt ladne samochody, ktore nie budza u mnie zadnego porzadania a raczej obrzydzenie (jedynie moje zdanie i nie chce tutaj nikogo obrazac)... Wiem ze najlepszym elementem w tym samochodzie jest jego motor, V8 4,8 ktory generuje cos kolo 280 koni, jednak ja bym sie zdecydowal na Europejski odpowniednik tego silnika w europejskim aucie, przykladowo BMW e39 540, V8 4,4l 286 koni, w znacznie ladniejszym opakowaniu, bardziej konfortowym, lepiej wykonanym, przyjemniejszym w srodku... (podobna cena, jedynie troszkie wiekiem starsze)
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Jezeli Amerykaniec to tylko "stary", badz nowiutki, ale tez nie na wslasnosc ale jedynie do popatrzenia...
Bez Gwiazdy Nie Ma Jazdy...
MG
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa

26 Sty 2009, 18:59

Jeśli chodzi o najnowsze amerykańce to mi podoba się tylko potężna terenówka jak cadilac escalade np
jeśli chodzi o lata 90 to tylko taka impala
[link do eBay wygasł]
a najlepsze są np z 69r mustang albo charger itp
pirlo333
Początkujący