Silnik V8 4.6 co o tym powiecie??

26 Sty 2009, 20:55

Mi podoba sie jedynie Crown Victoria i Town Car z tego segmentu aut amerykanskich, a z muscle to chyba za duzo wymieniania...:P

Co do tych bmek to sa cudowne, i chyba wolalbym taka niz Forda CV :D
marcin94
Aktywny

Auto: E60 530d M-Sport
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2005

27 Sty 2009, 14:58

Rzeczywiście ceny zachęcające, a i wykonanie na pewno lepsze. Jedyny problem beemek, to ceny części zamiennych, które potrafią powalić na kolana. Ja w moim fordzie zrobiłem wydech za 4000 zł (podwójny, czyli dwa katalizatory, 4 sondy 4ro przewodowe, dwa tłumiki ze stali nierdzewnej) wszystko na oryginalnych częściach ze stanów, nie chciałbym wiedzieć, ile musiałbym wydać na oryginalny wydech w beemce.
karlone
Zaawansowany

Miejscowość: Śląsk

27 Sty 2009, 17:34

jeżeli chodzi o mnie to jestem zakochany w amerykanskiej motoryzacji ale podobają mi się auta dopiero od poczatku lat 70 aż do teraz, wiadomo, ze te stare muscle są przepiękne ale i ten nowsze z lat 90 i teraz z XXI wieku są przepiękne :D
Ziomek
Waldorian
Nowicjusz

Miejscowość: Szczyrk

27 Sty 2009, 17:36

popatrzcie tylko na to:

Link 1

Link 2
Ziomek
Waldorian
Nowicjusz

Miejscowość: Szczyrk

27 Sty 2009, 20:16

karlone napisał(a):Rzeczywiście ceny zachęcające, a i wykonanie na pewno lepsze. Jedyny problem beemek, to ceny części zamiennych, które potrafią powalić na kolana. Ja w moim fordzie zrobiłem wydech za 4000 zł (podwójny, czyli dwa katalizatory, 4 sondy 4ro przewodowe, dwa tłumiki ze stali nierdzewnej) wszystko na oryginalnych częściach ze stanów, nie chciałbym wiedzieć, ile musiałbym wydać na oryginalny wydech w beemce.

ALe dostepnosc czesci mniejsza niz w BMW
marcin94
Aktywny

27 Sty 2009, 20:36

wir w baku!
Poranek
Początkujący

Miejscowość: Turek/Bydgoszcz
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Raport: Fakty i Mity rynku samochodów używanych
    Rynek samochodów używanych w Polsce od lat cieszy się ogromnym zainteresowaniem. W 2024 roku zanotował znaczące ożywienie, osiągając najwyższy poziom aktywności od 2021 i wzrost o 31% w porównaniu do 2023. Wybór ...

28 Sty 2009, 16:36

marcin94 napisał(a):
karlone napisał(a):Rzeczywiście ceny zachęcające, a i wykonanie na pewno lepsze. Jedyny problem beemek, to ceny części zamiennych, które potrafią powalić na kolana. Ja w moim fordzie zrobiłem wydech za 4000 zł (podwójny, czyli dwa katalizatory, 4 sondy 4ro przewodowe, dwa tłumiki ze stali nierdzewnej) wszystko na oryginalnych częściach ze stanów, nie chciałbym wiedzieć, ile musiałbym wydać na oryginalny wydech w beemce.

ALe dostepnosc czesci mniejsza niz w BMW

Przy pomocy karty kredytowej kupuje bezpośrednio w stanach dowolną część zupełnie tak jak bym kupował w polskim sklepie, czas dostawy w zależności od opcji, kurier 5 dni, pocztą dwa tygodnie. Ceny części oryginalnych są wręcz śmieszne, zupełnie nie rozumiem dlaczego np. Fiat ma u nas droższe materiały eksploatacyjne. Ostatnio ten sklep wprowadził ofertę dla europejskich aut, bo tyle sprzedają do Europy.
karlone
Zaawansowany

31 Sty 2009, 20:07

A co to za sklep ?
Ale przesylka jest docs droga
marcin94
Aktywny

01 Lut 2009, 21:51

Nie śledziłem długo tego forum, ale jeśli mówicie o spalaniu to 4.6 będzie paliło więcej niż 2.0 ale to dlatego że kierowca nie będzie mógł wytrzymać na myśl że jedzie 4.6.Przy spokojnej jeździe 4.6 może spalić do 1-2 litrów więcej niż małe 2.0, a im większy motor tym większa jego trwałość.
motorro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Ziemia Lubuska/Dolny Śląsk

01 Lut 2009, 23:12

marcin94 napisał(a):A co to za sklep ?
Ale przesylka jest docs droga

RockAuto, przesyłka zaczyna się od 34 dolarów ale trzeba uzażać co się zamawia, gdyż często się zdarza, że wersja europejska ma trochę inne części niż amerykańska.
karlone
Zaawansowany