Skaczące obroty silnika na benzynie i LPG

14 Lut 2011, 20:58

Podczas jazdy w pewnym momencie obroty silnika osiągnęły 3000 (praca na gazie LPG) i tak jakby się zacięły nie chciały wrócić do normalnych obrotów na luzie tez cały czas sie utrzymywały na tym samym poziomie. Po przełączeniu na benzynę obroty cały czas pulsują w granicach 1000 / 2500 obrotów. Po wyłączeniu silnika i ponownym uruchomieniu problem sie powtarza. Jest to samochód Alfa Romeo 146 silnik 1.4 z instalacją gazową.

Proszę o rady i pomysły co to może być??

Z góry Dzięki:D
zappi13
Nowicjusz

Miejscowość: Lublin

14 Lut 2011, 21:26

nie pospadały ci podciśnienia? :wink:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

15 Lut 2011, 09:52

Posprawdzaj czy nie łapie" fałszywego" powietrza.
arciasty
Stały forumowicz

Miejscowość: koluszki

15 Lut 2011, 10:56

a tak przy kazji strzału na LPG nie było?? :mrgreen:
bo może to te wszystkie powody na raz ;) i dodatkowo sprawdzenie przepływomierza :wink:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

15 Lut 2011, 13:47

arciasty napisał(a):Posprawdzaj czy nie łapie" fałszywego" powietrza.

Sprawdzałem i nie widac aby gdzies łapało jakies powietrze.

Na benzynie obroty zamiast 1000 wahają sie w granicach 2000 a na gazie prawie 3000. Nie wiem jakie mogą byc tego przyczyny. Może przez tankowanie gazu na mało wiarygodnej stacji. Nie mam pojęcia co to może być.
zappi13
Nowicjusz

Miejscowość: Lublin
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Skrzynia S-TRONIC w Audi
    S-TRONIC to automatyczna skrzynia biegów z podwójnym sprzęgłem, którą znajdziemy w wielu modelach marki AUDI z podłużnie zamontowanym silnikiem i napędem quattro. Działanie dwusprzęgłowej skrzyni biegów ...