Skaczące obroty w vitarze

03 Maj 2008, 13:41

ciśnienie za filtrem paliwa zajebiste czy to możliwe żeby moja suza spalała całe paliwo jakie dostaje bo nic nie wraca są dwie rurki powrotne?? jeśli tak to przez nie powinien wracać nadmiar a u mnie nawet kropla nie wraca co muszę przeczyścić żeby mi tak obroty nie skakały od 1000 do 2500 na gazie chodzi zajeb..... POMÓŻCIE PROSZĘ
SLAVCO1983
Nowicjusz

Miejscowość: koło Łodzi

03 Maj 2008, 14:24

przy samym gaźniku jest taki filtr metalowy nie rozbieralny do którego od gaźnika wychodzi paliwo pod ciśnieniem to co nie spalił i jest problem ten filtr nie puszcza paliwa spowrotem do baku popsuty jest?? czy przez to mogą tak obroty skakać?? jak to się nazywa??? :( w razie wymiany o co mam prosić ???
SLAVCO1983
Nowicjusz

05 Maj 2008, 14:10

spróbuj stosować znaki interpunkcyjne, łatwiej będzie się czytało co piszesz.

masz suzę na gaźniku? w takim razie w pierwszej kolejności wyczyść i ustaw dobrze gaźnik. :wink:
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 20
Miejscowość: Kielce

05 Maj 2008, 20:47

wiesz jak jestem w domu to mogę pisać ze znakami ale jak w pracy to już problem się pojawia bo są skróty porobione na serwerze i mnóstwo programów sie włącza na ą czy ć czy ś a tak do tematu

wymieniłem filtr i jak ręką odjął wszystko gra a ja się tak 2 lata męczyłem :lol: ale nadal mnie dręczy dlaczego nic paliwa mi nie wraca jak sie nazywa ten metalowy niby filterek przy gaźniku??????????? jakieś paliwo chyba powinno wracać???
SLAVCO1983
Nowicjusz

05 Maj 2008, 21:07

znaki interpunkcyjne to kropki i przecinki. :wink:

czasami wymiana filtra powietrza czy paliwa zdziała cuda. ile Ci vitara pali? jeśli w normie tzn że wszystko jest dobrze ustawione i nadmiaru paliwa nie ma, dlatego nie wraca przelewem. :wink:
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

06 Maj 2008, 04:55

WIESZ BENZYNKI NIE WIEM ILE PALI BO GAZ MAM, ALE Z GAZU TAK NA 100 KOŁO 10 LITRÓW. JAK ZALEWAM 40 LITRÓW GAZU TO STARCZAMI NA JAKIEŚ 390 KM.
SLAVCO1983
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Niebezpieczne wakacje dla dzieci na drogach
    Co trzynasta śmierć dziecka w Unii Europejskiej to skutek wypadku drogowego. W Polsce najwięcej wypadków z udziałem dzieci ma miejsce w miesiącach letnich. Najczęściej winni są dorośli. W ciągu ostatnich dziesięciu ...

06 Maj 2008, 05:07

A JESZCZE WRÓCĘ DO OBROTÓW BO NIESTETY PO ODPALENIU NA BENZYNIE NADAL SKACZĄ, CZY TO JEST WINA USTAWIENIA TEGO SILNICZKA KROKOWEGO??? JAK JUŻ WCISNĘ PEDAŁ GAZU TO SIĘ NIE MULI, CHYBA FILTR POMÓGŁ :D, ALE TE OBROTY MNIE ŁAMIĄ :?
SLAVCO1983
Nowicjusz

06 Maj 2008, 07:34

Dzięki za interpunkcję. :wink: Drukowane litery w internecie to krzyk. Nie krzycz więc waść. :wink:

Generalnie w vitarze nie ma silniczka krokowego. Jest mechanizm od ssanai, on powoduje czasami wachnięcia obrotów ale w zasadzie tylko na zimnym silniku. Filtr powietrza zmieniłeś? Może pomóc.

Spalanie masz bardzo małe, aż za małe. :mrgreen:
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

06 Maj 2008, 08:07

witaj, moje pytanko jest następujące : czy to jest jednopunktowy wtrysk, jak tak to najprawdopodobniej jest zawalony brudkiem i trza go zmienić
Było TerranO II, 1994, 3d, 2,4 benz + gaz jest JeeP Grand Cherokee 3,1 TD
duplikat
Nowicjusz

Miejscowość: Błażowa (koło Rzeszowa)

06 Maj 2008, 20:17

tak mam jednopunktowy wtrysk pali mało, ale mnie to cieszy. :lol: co do filtrów może wiecie jak sie nazywa ten filterek, co paliwo odchodzi od baku??? do był jakoś zastany i dopiero jak walłem mu ciśnieniem z kompresora to przetkało, ale nadal nic nie wraca :?
SLAVCO1983
Nowicjusz

12 Cze 2008, 22:40

ile kosztuje nowy wtrysk do suzy 1.6 8v i jakbym mogł prosic, to niech mi ktoś prześle zdjęcie jak wygląda mechanizm od ssania.
SLAVCO1983
Nowicjusz

24 Cze 2008, 20:35

To co Ty tam w koncu masz w tej Vitarze gażnik czy monowtrysk. :idea:
Jeżeli gaznik,to sprawdz czy nie ma luzu na przepustnicy i koniecznie sprawdz mechanizm ssania.Miałem podobny problem w Brawie na 1-punkcie.Pomogło dodanie do paliwa środka STP do przeczyszczania wtryskiwaczy,moze zadziała w Twojej Suzie.Powodzenia :D
zimnyleszcz
Nowicjusz

25 Cze 2008, 07:31

a jak wygląda ten mechanizm ssania?? gdzie go szukać?? czyściłeś go??
mam gaźnik a w gaźniku jest taka elektryczna dysza czy to monowtrysk??
SLAVCO1983
Nowicjusz

25 Cze 2008, 21:22

Wpisz w Google adres suzuki info.pl-masz tam schematy monowtrysków pierwszej i drugiej generacji .Wejdz w Warsztat a potem w Diagnoza.Wszystko jest fajnie rozrysowane.Porównaj ze swoim układem,może coś wymyślisz.Powodzenia.
zimnyleszcz
Nowicjusz

26 Cze 2008, 07:26

http://suzuki.a-ng.eu/?t=2;3&a=19
znam właścicieli strony, porządne chłopaki :wink:
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika