Skąd czerpiecie wiedze motoryzacyjną?

24 Mar 2008, 12:03

Czy swoją wiedze czerpiecie z gazet i od tego co zasłyszeliście?Czy z praktyki czyli na podstawie własnych doświadczeń z jazd poszczególnym samochodem?:)
Zapraszam do dyskusji:D
michalmanu
Zaawansowany

Miejscowość: Silesia

24 Mar 2008, 12:06

Ja ze swoich doświadczeń i znajomych. Z gazet możesz sie dowiedzieć nowinki i to wszystko.
Chomik90
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łowicz
Prawo jazdy: 26 06 2008
Auto: BMW
Silnik: 2.0 d 136km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

24 Mar 2008, 12:58

Ja również z własnych doświadczeń, oraz wiedzy i doświadczeń znajomych...
GDYBY PRZEDNI NAPĘD BYŁ LEPSZY TO CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH :)
Bryann
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jawor
Auto: Nie mam

24 Mar 2008, 13:04

tak jak większość ludzi doświadczenie czerpie z własnych doświadczeń i doświadczeń innych. Dużo można sie dowiedzieć z informacji na Naszym forum.
Puchacz
Młodzi Gniewni
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rembrige

24 Mar 2008, 13:07

Ja czerpie wiedzę praktycznie tylko z czasopism motoryzacyjnych bo właśnie wcześniej wspomniane nowinki mnie najbardziej interesują :) Kolejnym źródłem z którego czerpie informacje to również encyklopedie samochodowe ma ich ze cztery :) No i kiedyś jeszcze z garażu wujka gdy naprawiał swój samochód lub coś w nim grzebał,ale teraz nie mam już możliwości oglądania i pomagania mu.
"Uważam,że Ferrari to miniaturowa wersja Boga"
stolarz1
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Skoczów

25 Mar 2008, 14:00

Ja swoją wiedze czerpie z doświadczeń życiowych i np. z gazety Auto Swiat i TVN Turbo;]
Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 449
Miejscowość: Poznań

25 Mar 2008, 14:09

Mimo że nie mam wielu lat swoją wiedze czerpie z własnych doświadczeń. Nie mam jeszcze prawka, ale nie jednym autem już jezdziłem i nie jedno naprawiałem. Oczywiście po drogach "głównych" nie śmigam bo nie widze potrzeby. Również to że jezdze autami nie robi zemnie prawdziwego kierowcy.

Pozdrawiam :)
Yoke
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Polańczyk

25 Mar 2008, 14:19

Doczytałem wasze wypowiedzi. Oczywiście do mnie dochodzi jeszcze TVN TURBO - bezcenne źródło informacji ;)
GDYBY PRZEDNI NAPĘD BYŁ LEPSZY TO CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH :)
Bryann
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jawor
Auto: Nie mam

25 Mar 2008, 14:22

ja osobiście unikam polskich tygodników motoryzacyjnych poza Wo,dodatkiem do gazety wyborczej.Nowinki wyczytuje z internetu.Bezawaryjność i budowę mechaniczną mam w głębokim poważaniu,a jeżeli interesują mnie własności jezdne to idę umówić się na jazdę próbną.
michalmanu
Zaawansowany

Miejscowość: Silesia

25 Mar 2008, 21:01

Tygodniki motoryzacyjne, internet, jazda swoimi, pożyczonymi, autami rodziny. Godziny wyleżane pod samochodem ze stojącym gdzieś nieopodal piwkiem ;) Aczkolwiek mechanikiem nie jestem, tylko chyba szczęście do awaryjnych aut miałem.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika