Skoda 120L Jak wyklepać drzwi ?

25 Gru 2009, 22:38

Witam,

Mam proste pytanie. Ostatnio ktoś wjechał w drzwi auta stojącego na parkingu i uciekł, była to skoda 120L :( Drzwi od strony kierowcy posiadają duże wgniecenie. Mam pytanie: Jak je najlepiej wyklepać ? (samemu) ? Rozumiem że trzeba zdjąć tapicerkę, ale czy potem coś jeszcze ? Czy trzeba używać jakiegoś specjalnego, zaokrąglonego młotka ? (nie uśmiecha mi się zakup nowego). Stan drzwi przed stłuczką nie był idealny więc wystarczy jak po prostu kształt będzie taki, albo prawie taki jak przed tym incydentem i żeby raczej dużo więcej lakieru nie poodpryskiwało :]

Dodam że nie znam się na samochodach, nigdy wcześniej czegoś takiego nie robiłem, ale szybko się uczę ;p

Bardzo proszę o informacje, będę serdecznie wdzięczny. Rozważałem też zakup drzwi na szrocie, ale to chyba jeszcze bardziej trudne, zamontowanie ich na nowo i może być problem ze znalezieniem odpowiednich.

Pozdrawiam serdecznie
lasic100
Nowicjusz

Miejscowość: Kraków

26 Gru 2009, 11:12

Jak chcesz sam klepać to bez zaokrąglonego gumowego młotka się nie obejdzie a to czy lakier odejdzie czy nie to już możesz sprawdzić tylko w trakcie klepania.
PrezesArtek
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sosnowiec
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Audi S8 i Wp11-144
Silnik: AVP, QG18DE
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2001

26 Gru 2009, 20:18

Ja bym pojechał do specjalisty, jeżeli nigdy tego nie robiłeś to tym bardziej.
Jeżeli chiałbyś dowiedzieć się wiecej to pisz !!
Tuning001
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Lublin
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne