Skoda fabia brzeczyk światel radio DALCO

27 Maj 2008, 18:03

w mojej fabii nie dziala brzeczyk zappalonych światel ale tylko wtedy kiedy wpięte jest radio DALCO
dowiedzialem sie ze trzeba odpiac jeden kabel ale za bardzo nie wiem o który chodzi dodaje foty i bardzo prosze o dokladna odp

skoda fabia brzeczyk światel radio DALCO

skoda fabia brzeczyk światel radio DALCO
nick1000000
Nowicjusz

• 27 Maj 2008, 20:22

Nie rozumiem za bardzo,co ma instalacja radiowa z instalacją brzęczyka?
    Przewody,które pokazałeś na zdjęciu,to żółty to najprawdopodobniej zasialnie anteny elektrycznej(powinno na nim być 12V po włączeniu radia),pomarańczowy to podtrzymanie pamięci,czarny to masa,a czerwony to "+".Wszystkie te przewody są potrzebne.Chyba,że się mylę co do tego żółtego.
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000

27 Maj 2008, 21:38

wiec spytalem na elektrodzie i kolo powiedzial tak:
    "Odczepić przewód od illumination i już, druga możliwośc to przewód memeory i ACC są zwarte racem"

i jak spytalem o ktore kable chodz dokladnie to dostalem odp:
    "Przeciez masz jak byk-memory (B+) i ignition swith (B+)"

gdyby nie to ze zamkneli topic to bym sie wiecej dowiedzial a tak to pytam tu

jak cos tu sa linki
    mój post:
    http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?t=1016697&highlight=

podobny:http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?t=522959&highlight=brzeczyk+skoda+fabia&sid=
    nick1000000
    Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
      Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
      Lexus CT - 9 rzeczy, których o nim nie wiedziałeś
      CT to najmniejszy i najtańszy model w ofercie Lexusa. Ale równie ważny w historii japońskiej marki, co dużo większe i mocniejsze auta. Lexus CT zrewolucjonizował segment luksusowych kompaktowych hatchbacków, ...