Skoda fabia - ocencie

27 Sie 2007, 15:41

Prosze ocencie tym razem to autko ... zastanawiam sie nad nim juz konkretnie ... w gazie , 1400 pojemnosc w gazie ...

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

cena ostateczna to 16000 ;) w gazie chodzi od roku czasu

zalezy mi na szybkiej ocenie ;)
edytawhiti
Nowicjusz

27 Sie 2007, 16:13

Powiem tak..: oferta wygąda zachęcająco i na pewno jest warta zwrócenia uwagi...

Niestety w mojej rodzinie jest identyczna fabia, z tego samogo roku z identycznym silnikiem... I według mojego kuzyna to... albo trafili na trefny egzemplarz albo z fabiami z 2000 roku (czyli początek produkcji) było coś nie tak. Z powżniejszych rzeczy musieli wymienić wałek rozrządu, prócz tego było mnóstwo usterek...

Ale prawdę powiedziawszy za taką kasę brałbym astrę II w dieslu...

Ale jeśli napaliłeś się na ten samochód to umów się na jego obejrzenie i ewentualne podjechanie do diagnosty...

Z pustego ogłoszenia ciężko cokolwiek wywnioskować...
Milwan

27 Sie 2007, 20:46

Milwan to znajdz mi astre 2 w dieslu w tej cenie ktora mnie satysfakcjonuje ... zycze Ci powodzenia , bo na pewno nie znajdziesz nic godnego uwagi ;)

bylam , obejzalam , mechanik ocenil pozytywnie , kupilam , wrocilam i jestem happy :P
edytawhiti
Nowicjusz

28 Sie 2007, 07:30

:shock: :D Edytko, Słońce: jeśli kupiłaś zielonawą fabię z gazem, to po co Ci jeszcze astra 2 w dieslu? Masz zadziwiający - taki kobiecy - dar wynajdywania ciągle czegoś nowego...? Jakie to boskie...!!! :wink:
...czy wypada tak napadać...?
kardio
Początkujący

Miejscowość: Chrobrego.

29 Sie 2007, 19:56

mam fabie 1.4 benzyne, z 2002r auto jest ładne ,konfortowe , nie nazekam na blache... ale sa bardzo wadliwe nie wiem moze trafiłem na felerny egzemplarz...włozyłem w nia juz sporo forsy ... nie mowie o takich podstawowych usterkach takich jak wycieraczki chamulce czy takie tam ... ale mowie o np. wachaczah( wymieniałem w kazdym kole po dwa razy , ale sie nie dziwie na nasz drogi ) , klockach , cylinderkach , itd...

ale ogulnie autko polecam :D
tYlKo tUnInG...
pawełek
Nowicjusz

Miejscowość: Częstochowa

29 Sie 2007, 20:49

kardio napsialam to specjalnie bo kolega nie wiem gdzie widzial astry 2 w dieslu za ta cene ... to dla mnie zaskoczenie ... ja niestety nie widzialam ... jestem szczesliwa posiadaczka fabii od 2 dni i jest dobrze :) oporcz tego ze wychodza jakies powoli male usterki , ktore niestety nie byly zauwazalne podczas zakupu ... czasem czlowiek popelnia bledy ... niestety nie uzyskalam do pana sprzedajacego dokumentow o zalozeniu gazu , a dowiedzialam sie ze musze to posiadac przy wymianie butli ktora wymienia sie podobno co 10 lat ... kolejny DUZY minus , okazalo sie ze gaz jest juz od 6 lat , a nie tak jak mi powiedziano 1 rok ... a skad wiem ? butla 2000 , mysle mysle ... wpadlam na genialny pomysl zeby zadzwonic do 1 wlasciciela , a kupilam od 3 , pierwszy obwieszcza mi ze gaz zalozyl w 2001 roku ... troche mnie to zasmucilo ... ale pocieszam sie teraz tym ze podobno te autka nie zuzywaja sie tak szybko w gazie ... o by to byla prawda ... prosze nie rozczarowujcie mnie ... kolejnya usterka odkyta dopiero wczoraj - kluczyk nie wchodzi do zamka :/ dlaczego - nie wiem do tej pory :( wlasciciel nic o tym nie wie... a ja nie wiem co mam myslec ... bo nie daj boze niech mi bateryjka przy alarmie siadzie i jestem w kropce ... napiszcie , poradzcie , ocencie ... a i jeszcze jedno ... plyn do chlodnicy juz mi sie konczy a nie wiem jaki wlac i czy moge zmieszac nowy z tym co sie konczy ???
edytawhiti
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Seat Leon - kompaktowy hatchback do miasta
    Najniższym spalaniem może poszczycić się Seat Leon z 1,6-litrowym silnikiem Diesla o mocy 115 KM i pięciobiegową, manualną skrzynią biegów. W mieście wynosi ono 4,6–4,7 l/100 km, w trasie 3,8–4,0 l/100 ...

29 Sie 2007, 23:23

Wybacz, ale za ceną 17 tys. zł jest możliwe kupienie Astry drugiej generacji w dieslu...
I fakt, powtarzam się... ale taki już jestem...

A z Astrą, nawt z przebiegem 200tys. nie miała byś tyle problemów...

Dla przykładu mój kuzyn ściągnął takie dwie astry z zachodu... jedną chciał opchnąć za 20tys drugą 17,5tys. Obie sprzedane bez większych problemów....

Co do kolegi pawełka to fakt - zarzają się usterki i ja to potwierdzam...

I po drugie to muszę rozczarować tych, którzy myśleli, że silnik 1.4 to volksawagenowska konstrukcja... niestety jest to rodzima czeska produkcja... :lol:

Baterię możesz wymienić samemu... wystarczy jedynie trochę małych umiejętności manualnych...
Płyn można spokojnie wymieszać, ale w raz ze zbiliżającymi się przymrozkami i zimą radzę wymienić cały płyn (tak jak i olej)...

Na zimnym silniku zdejmujemy opaskę z dolnej rury i po prostu ją zsuwamy... niestety w tedy nie usuniemy 100% płynu...

Płyn wlewamy poprzez zbiorniczek wyrównawczy... czy to chcemy wymienić płyn czy jedynie uzupełnić
Milwan

30 Sie 2007, 07:22

:shock: pawelek: jakbyś po autku popracował jeszcze nad pisownią...To, co nazywasz USTERKAMI, to zwyczajne wymiany eksploatacyjne..."wycieraczki, klocki, cylinderki..." Pewne istoty z pozoru bezusterkowe, a też raczej regularnie przeciekają... :wink:
...czy wypada tak napadać...?
kardio
Początkujący

Miejscowość: Chrobrego.

30 Sie 2007, 21:50

W samochodzie floty VW takie problemy powinny się pojawiać, ale przy przebiegu 200tys. czyli ktoś gdzieś poszedł w ciencie kosztów...
Milwan