Skoda Fabia - Problem z elektroniką

09 Mar 2007, 17:46

Problem dotyczy Skody Fabii 1.4 MPi (wersja Comfort) z 2002 roku.
A wygląda to mniej więcej tak:
Co jakiś czas, oczywiście przy pracującym silniku, migają wszystkie kontrolki . Zapalają się i po chwili gasną. Dzieje się tak co jakieś 3 minuty. Wraz z miganiem kontrolek szwankuje także prędkościomierz i obrotomierz (wskazówki opadają).
Samochód był w warsztacie, gdzie stwierdzono jakieś błędy w liczniku i zalecono wymianę modułu komfortu. Moduł został wymieniony, zapłaciłem za to ponad 2tys. :twisted: , ale problem pozostał.
Jakieś pomysły :?:
Z góry dziękuje za każdą odpowiedź :D

Jeśli nikt nie ma pomysłu, to może moglibyście mnie nakierować na jakąś stronę czy forum, gdzie byłaby większa szansa znalezienia odpowiedzi.
Wizzy
Nowicjusz

• 16 Mar 2007, 22:22

standardowa usterka licznika w Fabi i Oktavi.
    do naprawy lub licznik.
    Nie ma głupich pytań tylko są głupie odpowiedzi
    grzestv
    Zaawansowany
    Awatar użytkownika

Miejscowość: okolice Warszawy
    Auto: nie mam

22 Mar 2007, 19:16

Czy to oznacza, że wymiana modułu komfortu była całkowicie zbędna? :evil:
    I jeszcze jak bym mógł prosić co jest do naprawy. Licznik lub ...
    I czy przy tej usterce licznik nadaje się do wymiany? :shock:
    Wizzy
    Nowicjusz

03 Paź 2008, 11:07

Witam.. problemem może być listwa świec czyli cewka, oczywiście może to być zestaw wskaźników. Proponuje wymiane listwy świec koszty troszke mniejsze niż zestaw wskoźników, ponieważ może być przebicie a niekoniecznie musi nierówno pracować.

Proponuje wymiane listwy świec koszty troszke mniejsze niż zestaw wskoźników.

to jest oczywiście rada nie musisz mnie słuchać
    cox
    Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

1/4 mili Bemowo - Wielki finał Gecko Cup / relacja
      1/4 mili - Wielki finał Impreza połączyła w całość wszystkie atrakcje poprzednich rund. Było to zatem ostateczne rozstrzygnięcie pojedynku polskich maszyn z zagraniczną konkurencją. W szranki z polskimi mistrzami jednej czwartej ...