01 Mar 2014, 08:36
Witam wszystkich!!!.Moja dziewczyna posiada włąsnie te autko ,ale od samego początku są jakieś problemy.Mianowicie auto czasem same potrafi zgasnąć be powodu , nie odpala bez dodania gazu ,przy płynnym dodawaniu gazu są takie przeprwy coś jak by z zapłonem. Autko chodzi ciągle tak jakby na ssaniu bo utrzymuje obroty na 1000 jak się puści sprzęło na 1 bez gazu to jedzie jak szalone . Pomyślałem żeby sprawdzić świece i przewody. Okazuje się że są jednoelektrodowe a w sklepie powiedzieli że muszą być 3- elektrodowe. Do tego są strasznie czarne i zaolejone tak jakby nie przepalał , i gdzieś na nie pluło olejem.Gdy zdejmuje pprzewody ze świec na pracującym silniku to strasznie kopią mnie przewody tak jakby było straszne przebicie.To co chcę najpierw zmienić to świece i przewody tylko co z tego że wymienie świece jak zaraz je olej będzie zalewał jak zeliminować wyciek???. Jak wygląda sprawa z filtrem paliwa bo tam jest taka czarna puszka po prawej stronie on jest jednolity czy można kupić sam wkład????.Proszę o pomoc bo bardzo chciałbym jej pomoc a nie znam tego auta i nie wiem zbytnio jak