Skoda felicja 1,3 gaz

14 Lis 2007, 23:57

Skoda felicja 1,3 benzyna z gazem (kombi)
Czy ktos ma takie auto. Chodzi mi jak sie nim jedzie np. w 3 osoby i bagazmi. cos około 300 kg. Cz ten silnik z gazem daje rade??
tihomax
Początkujący

15 Lis 2007, 00:08

Kombik,pojemność 1289,moc max. 68KM przy 5000 obrotów masa własna cos około 950 kg + 300 kg i do tego 3 osoby i gaz?Nie ma o czym nawet marzyć...To tak,jakbyś chciał jechać tym autkiem z napompowanymi do połowy kołami...
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

16 Lis 2007, 00:23

chodziło mi ze z osoby i bagaze razem 300 kilo.
Mi nie chodzi o super jazde szybka ale zeby nie było problemów pod gorke jak z maluchem:/
a o ile procent raci mocy silnik jesli na gazie jedziesz?
tihomax
Początkujący

16 Lis 2007, 10:28

No tym autem 300 kg to w sumie może jeszcze jakoś pojedzie.Ale musiałbyś poświęcić troszkę grosza i założyć sekwencję.Wówczas na mocy w sumie nic nie tracisz.W tradycyjnych instalacjach traci sie średnio 20% mocy.Podczas normalnej jazdy w sumie tego nie czuć,ale odczuwa sie to dopiero podczas jazdy pod górkę lub jak chcesz wyprzedzać.
No i musisz przeliczyć,czy opłaci ci się kupić takie autko i je przerobić.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Co może zamarznąć w naszym samochodzie?
    Co w samochodzie jest szczególnie wrażliwe na niską temperaturę? Jak sobie poradzić z typowo zimowymi problemami? Poniżej prezentuję kilka odpowiedzi które mogą okazać się przydatne wielu kierowcom. Głównym ...
    Rewolucyjne światła ksenonowe (1991)
    Chociaż do dziś produkowane są samochody z halogenowymi żarówkami, to rewolucji w jakości, zasięgu i jasności samochodowego oświetlenia dokonały tzw. palniki ksenonowe, zastosowane po raz pierwszy w 1991 roku w BMW ...