Skoda, ford a może fiat?

11 Mar 2015, 12:04

Podrzucę kilka ofert, oceńcie, jeśli możecie.
[link do oferty na Olx wygasł]

Przepraszam, bo podrzucam tak chybcikiem ;P
joaw1
Nowicjusz

Prawo jazdy: 13 04 2010
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: cinquecento
Silnik: 899
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Manualna

11 Mar 2015, 13:47

łysy30 napisał(a):Z tego rocznika, z tym silnikiem, z polskiego salonu i w dobrym stanie? Życzę powodzenia :yes:

Nie no bez jaj. Mając 15k znajdziesz przyzwoitą Corolle e12 z klimatyzacją i innym wyposażeniem, które w Polskim salonie na początku drugiego tysiąclecia trzeba było płacić krocie.

Standardem ceny e12 to tak 13k. A tu mówmy o 15k i jeszcze przed negocjacjami i w aucie bez klimatyzacji.
Jav
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Poznań
Prawo jazdy: 01 09 2007
Auto: Citroen Saxo / VW Transp. T5
Silnik: 1.2 / 1.9 TDI 2005r
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 1999

11 Mar 2015, 13:52

To pierwsze punto wieloodcieniowe że aż miło dostało z tyłu i w przód chyba też .
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Paliwo: Diesel
Rok produkcji: 2010

11 Mar 2015, 14:04

Jav napisał(a):Standardem ceny e12 to tak 13k.

Nie pisałem o "standardzie" ceny, bo ta zaniżana jest zwykle przez handlarzy sprowadzających złom z zachodu. Nie mam zamiaru się kłócić, ale rzut oka na otomoto wystarczy, żeby przekonać się, że dobre (a przynajmniej na takie wyglądające) egzemplarze są jednak droższe:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] (srebrna, więc zaraz ktoś napisze, że wieloodcieniowa)
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Mój kolega będzie niedługo sprzedawał swoją Corollkę w dieslu z 2002 r. (salon PL, prawdziwy przebieg 110 tys.km) i z tego co mi mówił będzie za nią chciał nie mniej niż 18k. Dobrego, trwałego auta nikt za grosze nie odda.
Nie chodzi mi o to, że za tamtą Corollkę bez klimy trzeba wywalać od razu 15k - wiadomym jest, że auto będzie trochę wisiało na otomoto i cena zakupu będzie ostatecznie niższa od "wywoławczej".
łysy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 2
Prawo jazdy: 12 09 2001
Auto: VW Golf VII
Silnik: 1.4 TSI 150KM

11 Mar 2015, 15:16

Fabia, Punto, Ibiza- segment B- auta miejskie więc zgadnij do czego zostały stworzone. Gdzie powinny jeździć.
Na trasę to segment C i wyżej. Jak upierasz się przy Skodzie to zobacz na Octavie 2.0 8v z LPG
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

11 Mar 2015, 15:58

Ojej. Piszesz tak, jakby mniejsze auto nie miało prawa wybrać się raz na jakiś czas za miasto. Poza tym w końcu ja też będę jeździć głównie stojąc w korku, raz czy dwa razy w miesiącu ciut dalszy wypad :)
joaw1
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Skąd się biorą zniżki na OC?
    Skąd się biorą zniżki na OC? Zakres OC jest dokładnie taki sam w każdym towarzystwie ubezpieczeniowym. Nieco inne mogą być natomiast zniżki na OC przyznawane przez konkretnych ubezpieczycieli. Ci rządzą się swoimi prawami ...

11 Mar 2015, 16:05

Każdy ma inaczej ustawiony tzw. próg bólu. Ja męczyłem się na trasie Ibizą i mając w perspektywie 2-3 wyjazdy w miesiącu po 400km podobnie jak Koniu szukałbym czegoś minimum z segmentu C.
łysy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 2
Prawo jazdy: 12 09 2001
Auto: VW Golf VII
Silnik: 1.4 TSI 150KM

11 Mar 2015, 16:49

Wiesz te wyjazdy to rekreacyjne wypady, nieregularne. Auto i tak glównie na miasto.
Zapytam inaczej, gdybyście mieli wybór (mówimy o typowym mieszczuchu) pomiędzy fiatem stilo, ibizą, puntem i skromną corollą, fusionem i nielubianą fiestą. Który byście wybrali i dlaczego? :) Cenowo już wiemy, rocznikowo 2001-2003 jak się uda ;)
joaw1
Nowicjusz

11 Mar 2015, 17:03

Zdecydowanie Corolla bo sprawdzi się w mieście jak i w trasie. Spali najmniej z w/w, sprzeda się ją łatwo, dobrze trzyma cenę.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

11 Mar 2015, 21:39

A może Chevrolet Lacetti?
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

16 Mar 2015, 14:11

Ja jezdze Fordem i jestem bardzo zadowolony, jeżeli mam jakis problem z autem zgłaszam się do serwisu, gdzie mogę liczyc na szybkiei fachowe rozwiązanie problemu, w razie potrzeby mogę tam tez dostac wszystkie potrzebne czesci :D
mateusz82
Nowicjusz

Prawo jazdy: 07 04 2002
Auto: Ford Fiesta