Skoda Ocavia 2012 1.4 TSI 122 PS kombi

10 Cze 2017, 15:56

Witam,
co sądzicie o tym samochodzie?
[link do oferty na Allegro wygasł]
Miałem już Skodę w dieslu niestety rozbiłem ją. Teraz myślę o benzyniaku.
Słyszałem różne opinie o tym silniku. Czy warto kupić to auto?
Pozdrawam
patrickloko
Nowicjusz

Auto: Audi A4
0

10 Cze 2017, 17:02

Podobno poprawiony na pasku ale z tym poprawianiem różnie wychodziło VAGowi.
Tej konkretnej sztuki nie kupiłbym - typowe ogłoszenie od handlarza z podrasowanymi zdjęciami i wypasioną aukcją.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010
0

10 Cze 2017, 17:27

Wiem, że jest to podrasowana oferta i na zdjęcia blach nie patrzę, bo to się okaże na miejscu, ale to wyposażenie jest mega.
Ściągnąłem sobie raport. Po pierwsze nie jest to samochód z Niemiec, tylko z Holandii. Zdjęcia podłączone do raportu wskazują na przebieg , który jest podany. Auto wyrejestrowane w marcu w Holandii, niestety informacji serwisowych nie ma, ale jest to auto poleasingowe. Zarejestrowany pewnie w Niemczech żeby łatwiej Co się działo z tym autem od marca do czerwca?
patrickloko
Nowicjusz

0

12 Cze 2017, 19:15

może jeszcze jakieś opinie??
ludzie podpowiecie coś?
patrickloko
Nowicjusz

0

12 Cze 2017, 19:22

Co podpowiadać? Octavia od handlarza jak każda inna, na zdjęciach nic nie widać. Biorąc pod uwagę wyczyny vw z silnikami w ostatnich latach nawet nie spojrzałbym na nic z tego koncernu.

Pomyśl np. o jakimś mondeo
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km
1
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Glikometr - tester płynu chłodniczego - instrukcja
    Cześć, pokażę Wam jak działa glikometr przyrząd którym możemy przetestować temperaturę wrzenia i przemarzania płynu chłodniczego który znajduje się w układzie chłodzenia samochodu. Dlaczego warto kontrolować ...