Witam szukam auta miejskiego na jazdę typowo krotkie odcinki po mieście w miarę pakowanego nie musi być to demon szybkości ... Wybór padł na Skodę Octavię 3 1.2 TSI na pasku rozrządu Może ktoś się wypowiedzieć jak ten silnik sprawdA się w mieście tzn parę km do pracy i po południu spowrotem czasem gdizes dalej ... Rocznie robię około 7.000 km więc nie jest to dużo .... Diesel odpada p.s. czy ten silnik w miarę szybko się nagrzewa pozdrawiam
A co to znaczy parę km? 2-3? czy 8-9? Normalnie będzie działać jak każdy. będzie spoko, spory dosyć moment przy niskich obrotach, można pomyśleć o 1,4 ale do miasta to 1,2 starczy w sumie.
Trafiłeś 3 km do pracy po drodze przedszkole 1.4 podobno lepszy ale mi 1.2 wystarczy w zupełności Mam nawet coś na oku w dobrej cenie ale wada że olej bierze
Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego? Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
Przełomowe innowacje Toyoty, o których nie wiedzieliście Pierwszy elektryczny SUV na świecie, pierwsze auto wyścigowe z turbo czy też pierwsze sprzęgło bez toksycznego azbestu to tylko kilka z licznych innowacji Toyoty, które zmieniły i nadal pozytywnie zmieniają świat motoryzacji. ...
sebsad2705 napisał(a):Mam nawet coś na oku w dobrej cenie ale wada że olej bierze
To nie kupuj, pytasz o auto i podajesz wady, no to Twój wybór, dla mnie są ok, wadliwa seria już dawno wyginęła. Nawet nie wiadomo z jakiego powodu bierze olej. Takie ogólniki i rozmowy studenckie nic nie wnoszą do tematu.
A jakiego wyposażenia potrzebujesz przy tak śmiesznych przebiegach? Foteli z masażem? Ludzie szukają full opcji a korzysta się z klimatyzacji, zestawu glosnomowiacego i tempomatu
Skoda mi się podoba zresztą ważne aby było kombi , miało czujniki przód tył , fakt nic więcej w takim użytkowaniu się za bardzo nie liczy ale od 2014 roku ciężko znaleźć coś w wolnossaku ... Ewentualnie KIA , jaka meganka 1.6 ... Poza TSI jest niewiele lepszy 1.2 z grupy PSA , sławny 1.2 tce renault lub 1.0 ecoboost .... Więc aż takiego wyboru nie ma ...
Akurat mam teraz 1.8 hybrydę Aurisa e takie auto nie zdaje egzaminu przy takiej jeździe ... Zima pali ja benzyna a latem mniej ale trzymać hybrydę na 6000 rocznie .... To auto jest super jak kogoś dużo śmiga po mieście dlatego szukam czegoś prostego do miasta w kombi bo czasem mi się przydaje..
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.