Skoda octavia 1.6 benzyna spadające obroty i gaśnięcie

17 Kwi 2009, 13:55

Witam
Mam kłopot ze swoją Octavią 1.6 benzyna 75KW.
Podczas jazdy na niewysokim biegu (miasto) lub podczas postoju na luzie zaczynają spadać obroty i samochód jakby zaczynał się dusić zaczyna "szarpać" tak jakby brakowało mu paliwa po czym gaśnie. Czasem jeżdzę codziennie i nic wszystko w porządku a czasem dzień w dzień się to dzieje po trzy cztery razy po czym jest już w porządku. Byłem ze samochodem u mechanika wszystko zostało sprawodzone samochód został podłączony pod komputer lecz nic to nie wykazało. Na początku myślałem, że to może coś nie tak z benzyną jakiś paproch lub coś innego. Tankowałem na róznych stacjach żeby sprawdzić lecz cały czas dzieje się to samo. Jeśli ktoś ma podejrzenie co jest nie tak proszę o pomoc z góry dzięki.
grizzlies
Nowicjusz

• 17 Kwi 2009, 20:07

proponowałby podmienić na jakiś czas cewkę zapłonową od jakiegoś sprawnego samochodu.
    Migaz
    Zaawansowany

Miejscowość: warszawa
    Auto: Mercedes
    Silnik: m104
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Kombi
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 1994

18 Kwi 2009, 13:47

Jak samochód ci zgaśnie to odrazu trzeba sprawdzić czy ma iskre
    piotr2273
    Aktywny

13 Mar 2010, 23:53

moze sprawdz filtr paliwa a nawet wymien
    seba123456789-1
    Aktywny

Miejscowość: bydgoszcz
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

SsangYong Tivoli - druga generacja modelu
      Jesień 2019 to czas nowości SsangYong’a. Pierwszą z nich jest wprowadzenie na polski rynek nowej wersji Tivoli. Nowe Tivoli ma długość 4225 mm, szerokość 1810 mm oraz wysokość 1613 mm. W porównaniu do poprzedniej ...