Skoda Octavia 1.8 benzyna - opinie

26 Wrz 2013, 07:41

Witam. Chcialem sie dowiedzieć coś na temat Skody Octavia 1.8 benzyna. Jakie jest spalanie, czy często się psuje i co ?, czy jest to dobry samochód do kupienia ponieważ zastanawiam się nad kupnem takiej Skody.
kamill999
Nowicjusz

Miejscowość: S-c

21 Wrz 2014, 12:43

nie będzie to zły wybór chodź nie wiem czy nie lepiej z dieslem kupić jak tą tutaj [link wygasł] wyjdzie taniej z tankowaniem
spokes
Nowicjusz

Auto: opel astra
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna

10 Lis 2014, 16:26

Tez bardzo ciekaw jestem jakie sa opinie uzytkownikow z silnikiem 1.8/180 KM benzyna

I nie pisac, ze waszym zdaniem diesel lepszy, bo diesel mnie nie interesuje, wiec raczej prosilbym o odpowiedz NA TEMAT tego silnika 180 KM benzyniaka, w tym trwalosci, ewent. problemow (jesli byly), osiagow, spalania itp :mrgreen:
HalfPrisoner
Początkujący

Prawo jazdy: 0- 6-1973
Przebieg/rok: 12tys. km
Auto: Lexus IS250 Mondeo III
Silnik: 2,5 l 207 2 l 145 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna

06 Cze 2016, 16:30

Podbijam pytanie, nikt z Was nie użytkował Octavii w 1.8? Przymierzam się do zakupu i poszukuje opinii.
dudek600
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 8
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 11 04 2011
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Astra G/Audi A4 B5
Silnik: 1.6 101 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1998

05 Kwi 2017, 16:27

Jeżdzę od roku i jestem bardzo zadowolony, autko nigdy mnie nie zawiodło. Jest bardzo dynamiczne, łatwo się prowadzi i jak na razie nie było potrzeby napraw, więc wg mnie wybór jak najbardziej na plus. Na stronie skody są wszystkie autka dokładnie opisane - http://www.skoda-auto.pl/modele/nowa-octavia
MartaTryk
Obserwowany

Prawo jazdy: 17 10 1932
Auto: scoda
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Co powinien zrobić świadek wypadku?
    W ramach cyklu Piątek ze Szkołą Auto, prezentujemy kolejny materiał dotyczący bezpieczeństwa na drodze. W tym tygodniu instruktorzy doradzają, jak zachować się będąc świadkiem wypadku. Radosław Jaskulski, instruktor Szkoły ...