Skoda Octavia`99 za 4400 zł

09 Gru 2021, 20:25

Witam,
przeglądam ostatnio ogłoszenia aut grupy volkswagena ze starym 1,8 turbo, oglądałem na żywo ostatnio golfa za 7 tys i to był dramat, korozja, podczas jazdy kontrolka ABS, poducha świeci, cały silnik zasyfiony od oleju, do tego automat który powoduje że to auto ma chyba 12 sek do setki serio :roll: no ale w miarę działał. Opony z 2010 zimowe, do tego brak koła zapasowego, nie ma tez wkładu z narzędziami, najlepsze było do że do oględzin auto miało wskaźnik paliwa na zero, dosłownie nic nie wzrastał po odpaleniu
No ale do rzeczy, tamto auto kosztowało 7 tys, a tutaj z grupy fb taka Skoda Octavia za 4 tys, pytanie gdzie jest haczyk? :)
Warto się nią zainteresować? Co ciekawe chyba z 10 osób lubi ten post więc pewnie spore zainteresowanie

Zdjęcie
Jaczek
Nowicjusz

09 Gru 2021, 22:09

A ile ma kosztować taki samochód, jak dla mnie cena adekwatna, w dobrej cenie są tylko 1.8t + AWD, najczęściej audi. Jak masz blisko możesz obejrzeć.
Gość114260

09 Gru 2021, 23:24

Jaczek napisał(a):Opony z 2010 zimowe

Panie sezon jeszcze przejeżdzą..

Jaczek napisał(a):najlepsze było do że do oględzin auto miało wskaźnik paliwa na zero, dosłownie nic nie wzrastał po odpaleniu

Standard..

Jaczek napisał(a):Warto się nią zainteresować? Co ciekawe chyba z 10 osób lubi ten post więc pewnie spore zainteresowanie

A co tu mówić po jednym zdjęciu i opisu praktycznie nie widać..

quel napisał(a):A ile ma kosztować taki samochód, jak dla mnie cena adekwatna

Oj powiem Ci że ludzi mocno poje... z cenami,wiem bo szukaliśmy auta dla brata a i ja powoli przymierzam się do czegoś nowego.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

10 Gru 2021, 00:40

quel napisał(a):A ile ma kosztować taki samochód, jak dla mnie cena adekwatna, w dobrej cenie są tylko 1.8t + AWD, najczęściej audi. Jak masz blisko możesz obejrzeć.

Tak, tylko to jest jeden z najmocniejszych silników w tym aucie, to ile ktoś zawoła za 1,4 podstawowe? 1000 zł?
Sporo rzeczy do zepsucia, które kosztują, ciekawe co było robione w tym aucie.
Gośc od golfa, który swoją droga miał 3drzwi, ale może to nie jest takie istotne, niemal mnie wyśmiał że czego się spodziewam od starego auta za 7 tys...no może nie tak dosłownie ale takie to miało znaczenie, że igły to są bliżej 15 tys.
No chyba że Golf jako GTI exclusive to też coś innego niż taka zwykła Skoda.
Bo to taka wersja jakaś była z fotelami sportowymi.

Zdjęć nie ma bo to jest oferta z grupy fb to nie mam jak wysłac linka niestety.
Jaczek
Nowicjusz

10 Gru 2021, 09:08

To stary trup, jeśli odpala jeździ i hamuje to jest dobrze. W rok włożysz zaraz połowę wartości albo i więcej (opony, jakiś rozrząd, czujnik pójdzie, hamulce, łożysko czy alternator i masz ładną sumkę).
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

10 Gru 2021, 11:24

Niby tak chociaż wybierając takie auto raczej wymagam ciut więcej niż tylko to że skręca, odpala i hamuje, ma turbo to licze że ono działa i auto ma moc, klima że będzie działać (teraz tego nie sprawdzę), że elektryka działa - szyby itd
Jaczek
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Skoda Kodiaq 4x4 dojechała na metę Rajdu Dakar
    W stawce samochodów, które wyruszyły na trasę tegorocznej, 40. edycji kultowego Rajdu Dakar pojawiła się ŠKODA KODIAQ. SUV pokonał liczącą prawie 10 000 km trasę wiodącą po pustyniach i bezdrożach Ameryki ...

10 Gru 2021, 12:00

Duże wymagania jak na 4000 zł :ok:

Serio, zejdź lekko na ziemię, bo turbolot z 99 roku i w dodatku 1.8T jak będzie trzymał serię to otwieram szampana.
galakty
Forumowicz VIP

10 Gru 2021, 12:12

Nie no to jak to tak wyglada, że to nie ma prawa przyspieszać a turbina to tylko fikcja to szukam w takim razie za ok 10 tys.
No to ok odpuszczam to auto.
Jaczek
Nowicjusz

10 Gru 2021, 12:41

Za 4400zł nikt przy zdrowych zmysłach nie sprzeda 1.8 ze sprawnym turbo.. Chyba że reszta ok a turbo do roboty to na upartego można się zastanowić.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

10 Gru 2021, 12:51

Trzeba obejrzeć, jak nie ma wycieków, silnik pali ładnie i ma moc to OK, ale jakby był OK to by dawno ktoś kupił. 1.8T to "perełka" wśród VAGów i to długo nie stoi w ogłoszeniach. W ogóle mam wrażenie że ogłoszenia na FB to głównie trupy.
galakty
Forumowicz VIP