Skoda Octavia benzyna czy diesel?

01 Cze 2007, 20:38

mam zamiar kupić octavie do wyboru mam z 2001 roku 1.6 moc 75 benzyna lub 1999roku diesel moc 110 którą wybrać :?:
krystian orzeł
Nowicjusz

01 Cze 2007, 21:11

:D diesel - oczywiście! Będziesz się później zastanawiał, jaką instalację LPG wybrać?
... miłujcie swoich nieprzyjaciół...
czerepach
Aktywny

Miejscowość: Mosina

01 Cze 2007, 22:04

TDi ! Bardzo dobre silniki, i jakie oszczędne :)
Tuningowi diesli - NIE
arek_89
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Małopolska

02 Cze 2007, 13:13

Diesel beznzynka drożeje :(
Daroo
Początkujący

02 Cze 2007, 17:04

Daroo: tak, jakby napędzik na zimę nie będzie drożał? Kogo w tym kraju obchodzi, że formalnie do ogrzewania jest niby inny olej - "opałowy"?
... miłujcie swoich nieprzyjaciół...
czerepach
Aktywny

Miejscowość: Mosina

04 Cze 2007, 10:06

Proponuje TDI z dwoch względów
1) 75 koni to duzooooooooo za malo do tej bryki!!!!!!!!!!!!!! TOTALNE TOCZYDELOOOO to ma kopa jak sejo 900 :D
2) ropa jest tanisza i mniej jej wciagnie
Zulus
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Jazda latem na zimówkach to zły pomysł
    Możesz nie być tego świadomy, ale pewnie w Twoim kręgu znajomych czy sąsiadów znajdzie się ktoś, kto jeździ na oponach zimowych. A może robisz to właśnie Ty? Czy warto tak ryzykować? Nie każda opona potrafi zapewnić ...

04 Cze 2007, 20:41

proponuje diesla bardzo szybko sie przekonasz na wyniki no i portwel pelniejszy bedzie.kup i zrob pelny service i korzystaj z przyjemnosci.
misiek
Początkujący

Miejscowość: london,vw passat ,1.9 TDI 90KM

03 Lip 2007, 11:21

Zulus napisał(a):to ma kopa jak sejo 900 :D

Nie zgodze się bo miałem przyjemność jechać właśnie sejem 900 i spodziewałem się właśnie takiego muła a wbrew pozorom byłem pod wrażeniem bo to autko się naprawde dość dobrze rozpędzało. W końcu mało waży i co ważne to już nie gaźnik.
Pozdro.
Tuningowi diesli - NIE
arek_89
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Małopolska