Zwracam się do Was z prośbą o nakierowanie co może być przyczyną usterki, która pojawiała się po wakacyjnych podróżach.
Samochód: SKODA OCTAVIA 1.6 AEE Benzyna 2002 rok Przebieg: 186.000
Po przejechaniu drogi nad morze, ok. 400 km i podniesieniu maski zauważyłem "zapryskaną" osłonę oddzielająca silnik od kabiny. Plamy widoczne były także na dole tzn. na osłonie silnika - spód.
Auto nie dawało żadnych oznak np. szarpanie, większy problem z biegami - czasem tylko problem z wbiciem "trójki".
Poziom płynu chłodniczego ok, poziom oleju ok.
Po powrocie do domu - ok. 400km, plamy znów się pojawiły w tych samych miejscach.
Poniżej zamieszczam zdjęcia żeby zobrazować jak wygląda sytuacja pod maską.
Z góry dziękuję za pomoc w naprowadzeniu co może być przyczyną tej sytuacji.
Przyglądam się na zdjęcia i wydaje mi się że wyciek jest z pod uszczelki miski olejowej, separatora oleju mniej więcej w miejscu które ci zaznaczyłem. To by mogło tłumaczyć plamki na osłonie grodziowej między kabiną a silnikiem i na osłonie silnika na dole.
Toyota Celica Supra Toyota Celica Supra została wyprodukowana w 1983 roku. Wielu uznaje, że jest to jeden z najlepszych modeli sportowego auta, który wyszedł spod szyldu Toyoty. Samochód ten zdobył wiele nagród i wyróżnień ...
Jak dobierać i wymieniać wycieraczki samochodowe? Polecam fajny poradnik dotyczący doboru i wymiany wycieraczek. Załączam również filmik Na rynku dostępnych jest wiele rodzajów wycieraczek, różniących się od siebie typem mocowań, długością piór, ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.