REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
A orientujesz się może jaka cena regeneracji turbo?Pionek napisał(a):Jakoś nie wierzę w dobry stan aut z takimi silnikami za takie pieniądze
To turbo w Octavii nr 1 pewnie nie długo będzie do roboty.
Ossy napisał(a):Najtaniej kupisz z 1.8T Audi A3 8L i Golfa IV
I tak mam niecałe około 2 tysiące nadto.Ossy napisał(a):Dozbieraj z 2 tysiące (dla świętego spokoju) lub zerknij na inne auta.
ZeNx4 napisał(a):A orientujesz się może jaka cena regeneracji turbo?
Dzięki za bardzo wyczerpującą odpowiedź! Swoją drogą są w tym samym mieście, więc co mi szkodzi zobaczyć dwie9452130 napisał(a):Octavia jest najtańszym 1.8T. Sam rok temu ponad szukałem VW z 1.8t. Seaty nieosiągalne cenowo. Golfow nie widziałem za bardzo w Łódzkim wtedy z 1.8t a jak były to takie w normalnym stanie drogie a te poniżej 10k to całe wyniszczone. Audi było sporo w niskich cenach ale co z tego jak wszystkie były w stanie szrot. Jedyna dobra jaką znalazłem była z 4x4 i kosztowała 16k. Oglądałem ich ponad 10. Większość tłoczona mocno czy spawana z 2 a jak nie była mocno wypadkowa to stan techniczny był jak auto od starszej kobiety co 15 lat bez serwisowania jeździła do kościoła Jadąc auta zostawiały plamy po różnych płynach na jezdni albo miały tak niską moc że zadbane 1.6 8v jakim wtedy jeździłem było szybsze. Ogólnie samo padło nadające się na zyletki z a3 były. A najlepsza była w Poznaniu której nie oglądałem tylko wysłałem znajomego żeby pojechał do warsztatu ojca. Stan i wnętrze wskazywały na cofnięcie licznika o pół miliona kilometrów minimum xD Nie wiem czy nie przebiła ta a3 Alfy 147 w której kierownicę trzeba było trzymać skręconą o prawie 90 stopni w lewo żeby jechała prosto. Szyby z 4 różnych lat i każdy element malowany xD chociaż alfa po wciśnięciu gazu zamiast wydawać dziwnych dźwięków wgniatała w fotel.
Jak dla mnie 8-10k to kwota na O1 1.8t bez lpg i nie wersję L&K. Jeśli coś jest dużo fajniejsze niż reszta w tej cenie to wiadomo że coś jest nie tak. Teraz szukam auta znajomemu i już kilka osób wyjeżdża za parę dni za granicę i oni nic o aucie nie wiedzą tylko to że w dobrym stanie jest a potem mechanik w kilka sekund jest w stanie stwierdzić że to kolejny szrot Teraz już wiem że jak będę zmieniać moją O1 1.8t na o2 to będę jeździć do mechanikia z każdą sztuką oglądaną.