Dyskutować można, ale tylko z osobami które nie upierają się tak bardzo przy swoim (czasem nie do końca słusznym
![Wink :wink:]()
) zdaniu.
Audi A4 jest właśnie tak skonstruowane, że ilość miejsca w nim, aż zaskakuje... niestety na niekorzyść, na tyle że po odsunięciu przedniego fotela, z tyłu robi się bardzo niekomfortowo. Skoda pomimo że nie jest ani trochę większa, a raczej odwrotnie... jest dość przestronna
Sam bardzo lubię Audi A4 B6 , podoba mi się ono z wyglądu i jest ciekawym samochodem, a na pewno z silnikiem 1.9tdi 130KM, ale nie można powiedzieć również że materiały wnetrza są w nim dużo lepsze. Przez 6 lat miałem do czynienia z Octavią I , prawie 100 tys km dokręcone przez moją rodzinkę, nie bardzo oszczędzana, a środek wygląda na prawdę w porządku
. W sumie każdy logicznie myśli że skoro w pewnych latach produkcji były w Octaviach i A4 takie same silniki i marki są ze sobą ściśle powiązane, ale za to Skody są tańsze to na pewno jest jakiś haczyk, np w postaci lipnych materiałów etc. Nieprawda, nieprawda ... A4 ma problem z powycieranymi pokrętłami od świateł , bolączką nowszych Audi B7, C6 jest wycierająca się kierownica , co sam zaobserwowałem itd. Dlaczego nie sądzę żeby Skoda miała gorsze materiały, moim zdaniem w ogóle.
Zraża mnie tylko te chipowanie tego 105konnego silniczka, ale nie znam się w ogóle na tym i może faktycznie jest to jakieś wyjście w tej sytuacji. Co do ceny Audi to faktycznie płaci się za markę, ale też za rynek
...one po prostu zbyt wolno tanieją. Przyczynia się do tego stereotypowa (nie do końca bo to dobra marka) opinia o Audi , oraz to że następny model był nie do końca udany, szczególnie na początku produkcji. Dlatego za PL salon A4, z 2004 roku niektórzy wołają prawie 50 tys zł ... chodzi oczywiście również o bardzo niski przebieg. Nie jest to częste, ale to napędza pozostałe ogłoszenia do tego aby cenić się odpowiednio. Podobna sytuacja z VW Passatem B5fl. To dobre , sprawdzone auta, ale twierdzę, że w tej chwili zbyt drogie. Dlatego też autor tematu za 36 tys zł musi się dobrze naszukać żeby znaleźć ciekawy, dobry i bezwypadkowy egzemplarz A4 z około 03'. Pozdrawiam