REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
PiterNZ napisał(a):To zależy czego szukasz.
VW Passat z 2.0 TDI 140 KM jest mocno awaryjnym samochodem, drogim w utrzymaniu (chyba, że będziesz kombinował z każdą częścią) i bardzo kradziony.
Ale ma dużo większy prestiż od Skody Octavi II.
Skoda octavia II TDI jest tańsza w utrzymaniu i z tego co czytałem mniej awaryjna.
Pytanie na czym Ci zależy, ile masz pieniędzy i czy nie obawiasz się kradzieży. Mnie do VW Passata zniechęca właśnie to, że jest najbardziej kradzionym samochodem w Polsce.
Raczej wycofuje dopiero teraz.Baqś napisał(a):Tak, silniki 2.0TDI 140km były wadliwe do czasu kiedy volkswagen wycofał pompowtryskiwacze,
Wykończenia są inne podobnie jak bardziej rozbudowana jest elektronika w VW Passacie i to jest właśnie problem.Baqś napisał(a):nie można mówic, ze skoda jest mniej awaryjna od vw, bo w zasadzie 95% częsci mechanicznych jest w tych samochodach taka sama, jeste większym badz mniejszym odpowiednikiem ale jednak, wykonczenia są inne.
Mógłbyś wskazać źródło.Baqś napisał(a):Nie martw się nie martw, teraz w polsce się coraz to mniej aut kradnie, są to passaty ale nie b6, najbardziej pożadane są b4-5 i golfy III/IV.
piotrek1995 napisał(a):a jaaki inny samochód byście mi radzili kupić za 100 tys.??Tani w utrzymaniu i najmiej awaryjny.