Skoda Octavia II kombi

12 Maj 2018, 18:25

Cześć, potrzebuję rady przy wyborze auta do 15k zł. Trochę czasu już szukam wybór padł na Octavie II 1.9 TDI. Mam dwie sztuki na oku, tą za 16,500 oglądałem wstępnie (jestem umówiony na jazdę próbną i sprawdzenie jej mechanicznie) wyglądała dobrze. Parę rzeczy do poprawy cieknące płyny przy filtrze paliwa, nie działający kierunkowskaz w lusterku, podrapane przednie klosze od świateł, kilka odprysków na przedniej masce prawdopodobnie po autostradzie (kamyki). I malowane były drzwi o kierowcy.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Drugi egzemplarz który mnie zainteresował ale jeszcze go nie oglądałem i właściwie o niego mi bardziej chodzi żebyście mi doradzili czy jest sens się nim interesować przy takim przebiegu (biorąc pod uwagę że w obu są podane prawdziwe).
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Samochód raczej do dłuższych tras z rodziną (ok 500km) i czasem na zakupy do marketu. Mam w tej chwili 16.000 zł i tyle mogę wydać ale jak będzie tanie to lepiej.
major18
Nowicjusz

Prawo jazdy: 0- 0-1982
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Nie mam

13 Maj 2018, 07:40

major18 napisał(a):Drugi egzemplarz który mnie zainteresował ale jeszcze go nie oglądałem i właściwie o niego mi bardziej chodzi żebyście mi doradzili czy jest sens się nim interesować przy takim przebiegu (biorąc pod uwagę że w obu są podane prawdziwe).
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] ... A0NIJ.html

Ogólnie ładna ale brak zaznaczonej opcji "bezwypadkowy" a raczej trudno w nią nie trafić wrzucając ogłoszenie. Przebieg spory ale po wnętrzu widać, że zrobiony raczej w trasie. Nie powinno być źle ale licz się z tym, że prędzej czy później się coś posypie w silniku - mam nadzieję, że liczysz się z tym kupując starego diesla.

Ogólnie jak chcesz ale ja nie kupiłbym skody za własne pieniądze. Jeździłem fabiami, kilka miesięcy octavią 2 1.6tdi '13 i tylko utwierdziło mnie to w tym przekonaniu.
W tej kasie poszukałbym vectry c/signum, 407, C5 jeśli już musi być diesel.
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

13 Maj 2018, 11:33

Początkowo szukałem benzyny, ale że octavia wpadła mi w oko a w niej tylko polecają silnik 1.6MPI a dla mnie za słaby to padło na 1.9TDI. Właściciel tej skody chwalił że mimo sporego przebiegu auto jest w lepszym stanie niż octavia jego znajomego z przebiegiem 220k km :). Jeżeli będę miał tylko czas to spróbuję to zweryfikować.
major18
Nowicjusz

Prawo jazdy: 0- 0-1982
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Nie mam