Skoda Octavia RS za ile zdrowy egzemplarz?

02 Sie 2018, 21:47

Ok, bo zastanawiałem się nad tym czy kraj pochodzenia PL to nie znaczy dla kogoś że np od 2 lat jest w Polsce więc pochodzi tak jakby od tych 2 lat..
A co do tuningu, nieważne gdzie byle dobrze, tylko że takie usługi w DE to tak 4x tyle zdaje się, więc nie wiem po co by ktoś miał tam jechać jak u nas VW/Audi jest rozpracowane maksymalnie.

A tak się zastanawiam czy Octavie w mocnych wersjach też mogą być ofiarami jakiś "Zbychów" którzy szaleją bo turbo, bo 200 koni? Czy to tylko golfy? No bo raczej 30 latek który uzbierał kasę po przesiadcę z Golfa IV nie kupuje Octavii kombi 200 konnej i teraz skąd te auta pochodzą? Od ludzi którzy dbają o auta czy to też ta sama grupa ludzi co BMW mocniejsze, Golfy turbo GTI itd..?
Nie oszukujmy się ale Kia Ceed GT czy Fiat Abarth to nie są auta dla 90% ulubieńców mocnych wrażeń, ci z kolei korzystają z niemieckich modeli i stąd to pytanie.
FelixOrzeszek
Nowicjusz

03 Sie 2018, 08:41

Zależy kto to kupił, nie da się jednoznacznie odpowiedzieć. Wariat w ortalionie to i czasem Renault kupi (nie ja :P ), więc Skodę z 200 końmi pod maską też może. Choć ta czarna wygląda na ogarnięte auto.
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Hyundai Ioniq Hybrid - test spalania
    Hyundai Ioniq to przestronny w pierwszym rzędzie siedzeń liftback z napędem hybrydowym. Dzięki umieszczeniu akumulatorów pod tylną kanapą i przesunięciu jej w głąb kabiny pasażerskiej, uzyskano naprawdę sporą pojemność ...
    Wymiana opon na zimowe. To trzeba wiedzieć.
    Kiedy wielkimi krokami nadchodzi zima, każdy kierowca powinien wdrożyć odpowiednie czynności przygotowujące do tej szczególnej i dosyć wymagającej pory roku. Jednym z elementów, które zobowiązany jest ...