Witam Panowie,
co sądzicie o aucie pt. Skoda Octavia RS mk2?
Piszę celowo mk2, bo te starocie na bazie golfa 4 mnie nie interesują.
Obecnie śmigam muzealnym zabytkiem Volvo V70 I
z silnikiem 2,5T 193 KM
ale w tym aucie non-stop jest coś do roboty, poza tym jest już stare, szmelc na 4 kółkach
Wczoraj odbyłem jazdę próbną nowiutką Octavią III RS, dla mnie to masakra, czułem się jak bogacz
W stosunku do tandetnych Fabii, Felicii to auto podchodzi pod Audi A3/Golfa
Ładnie zasuwa, przyjemnie, miło, dobrze dość wygłuszone, spoko materiały i na prawdę trzyma poziom, zapomina się że to Czechy
Niestety nie stać mnie na nowe mk3, postanowiłem że zakupie dwójkę RS
Poczytałem opinii na auto-centrum i ludzie ogólnie zadowoleni, szybki rodzinny hot-hatch, dodatkowo mojej żonki kuzyn pracuje w policji, w drogówce i twierdzi że te auta mają po 300 nalatane a dzielnie się trzymają, bo np Opel Vectra 3,2, non stop wymaga napraw.
Że poleca, fajne niepozorne ale dynamiczne auto, bo oni tam mają chyba dwie Skody Octavie jedna 1,9 tdi druga RS i chyba jeden Superb a reszta Kie, Ople..itp
Myślę, że budżet to tak ~25.000 zł
[link do oferty na Olx wygasł][link do ogłoszenia na Otomoto wygasł][link do oferty na Olx wygasł][link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]No i pytanie czy 25.000 to dobry budżet? No i chciałbym kombi z uwagi na wycieczki, dzieciaki itd..dlatego nie interesują mnie żadne 3 drzwiowe Golfy GTI