Skoda Octavia Tour

10 Cze 2011, 17:31

Witam,
Przymierzam się do zakupu nowej Skody Octavii Tour z salonu,
na oku mam już jedną- tzn limuzyna 1.6 bezyna +gaz Twin power.
wg cennika na stronie musiała bym zapłacić za taką 48tys.

W zwiazku z powyzszym chciała bym zapytać czy ktoś już z osób obecnych na forum kupował wcześniej autko z salonu, ile jeszcze wg was da się utargować z ceny? Jakie wyposazenie mogą mi dorzucić tak abym się zmiesciła w budżecie 50k, na co zwracać uwagę przy zakupie- jednym słowem jak wymanewrować dilera aby zyskać jak najwięcej za jak najnizszą cenę?
jolanda
Nowicjusz

Miejscowość: pomorskie

24 Cze 2011, 14:10

Ja właśnie zamówiłem skoda octavia tour - 1.4 , metalic , pakiet optimum, radio swing, czujniki parkowania. Wg konfiguratora sprzedawca na początku zażyczył sobie 49450 zł.
Poszperałem w internecie, (np otomoto ) i wynalazłem salon z Krakowa który poparu mailach dał ofertę na 46300 zł. Ponieważ nie chciało mi się jeździć na drugi koniec Polski, wydrukowałem ofertę i poszedłem z tym do salonu. Sprzedawca zszedł do 47200 zł i dorzucił 4 letnią gwarancję.
Za tyle zamówiłem auto - ponad 2 tys taniej od początkowej oferty choć myślę że bardziej uparty klient ugrałby więcej. Szkoda tylko że trzeba tyle czekać - auto zamówione w końcu maja dostanę w końcu lipca. Pozdrawiam życzę udanych negocjacji
robb27
Obserwowany

Auto: skoda

14 Cze 2012, 14:20

Witam,

W sobote odbieram swoją skode tour 1,6 + lpg (cena 55000) a w tym halogeny przednie, radio (to droższe z dwóch do wyboru), elektryka tył, dywaniki, listwy boczne, chlapacze, pakiet palacza:), podłokietnik klimatyzowany, alarm.

Prosze o podpowiedzi co sprawdzić dokładnie lub na co popatrzeć przy odbiorze auta :)

Pozdrawiam
blacha
Obserwowany

Prawo jazdy: 14 02 2000
Auto: skoda octavia tour 1,6 +lpg

16 Lis 2012, 09:42

Ja jestem po pierwszej jeździe próbnej i pierwszych rozmowach u Bednarka w Łodzi. Model, który mnie interesuje to oczywiście Octavia Tour, również 1,6 , również z gazem. Dodatkowe wyposażenie to tez niezła lista: Pakiet Optimum, klimatyzacja manualna, elektryczne szybki z przodu, sterowany centralny zamek, dodatkowe nagłośnienie, podłokietniki, tapicerka Twinkle, a to wszystko za niecałe 55 tys. Jednak po pierwszej jeździe testowej, handlowiec widząc moje zainteresowanie autem dodał, że mogę liczyć na dodatkowe gadżety np. dywaniki czy chlapacze I to bez mojego słowa negocjacji :). Powiem Wam, że warto tam zajrzeć nawet, jak nie mieszkacie w okolicy Łodzi, ba, no ja z Wawy tu przyjechałem– dobry dojazd, a najlepsze jest to, że po zakupie są gotowi dostarczyć tobie autko pod dom więc może skończyć się na jednej wizycie.
Blacha, pisałeś jakiś czas temu więc pewnie już jesteś szczęśliwym posiadaczem :) Jak się sprawuję autko?
Jankis
Nowicjusz

Prawo jazdy: 04 04 1984
Auto: Honda Civic 2001
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi R8 V10 RWS
    Audi Sport GmbH poszerza serię modelową R8, wprowadzając nową wersję z napędem na tylną oś. Audi R8 V10 RWS pojawi się na rynku w limitowanej edycji 999 egzemplarzy w wersjach Coupé i Spyder. Samochód napędzany ...