Skóra na własną rękę

11 Lip 2016, 16:44

Witam,
Kupiłem swoje pierwsze auto jakim jest golf trójeczka w cabrio i już myślę co tutaj zrobić, ponieważ gadżeciarz ze mnie. Mam do Was pytanie, aczkolwiek nie wiem czy to dobry dział. Ale spytam, najwyżej dostanę zjeby :D
Mianowicie mam starą zniszczoną deske rozdzielczą, to samo boczki w drzwiach. Niektóre elementy chciałem pomalować na jakiś kolor, ale resztę obłożyć skórą. Niestety angielski tytuł jakim jest : leather vinyl wrap, jest mi ciężko przetłumaczyć na Nasze. Tutaj pytanie, czy to jakoś się nazywa? Wiadomo o co chodzi. Sztuczny materiał skóropodobny który od spodu jest samoprzylepny. Widziałem kilka filmów i wygląda to naprawdę estetycznie i myślę sobie, czemu nie. Jeśli spojrzeć na ceny z amazona to w złotówkach jest to jakieś 100 zł maks.
Z góry dziękuję i mam nadzieję, że ktoś mi pomoże :D
Twerki
Obserwowany

Prawo jazdy: 02 01 1998
Przebieg/rok: <1tys. km
Auto: Volkswagen golf 3 cabrio
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kabriolet
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

11 Lip 2016, 17:22

Jeżeli nie chcesz, żeby twój nowy samochód wyglądał jak wiejski kibel, to daj sobie spokój - trzeba być dobrym tapicerem, żeby zrobić to co chcesz, dla laika to jest robota nierealna. Chyba że chcesz napsuć materiału i wrócić do domu z polepionymi rękami kląc przy tym na czym świat stoi, to proszę bardzo. Jak już coś, to raczej radziłbym ci poszukać gotowych oryginalnych elementów od innego golfa i sobie zmienić - częściami do tego wozu jest zawalone.
Anjin
Zaawansowany

Auto: Peugeot

11 Lip 2016, 21:26

Nie orientuje się w świecie motoryzacji jeszcze tak bardzo, dlatego zadam może głupie pytanie teraz :)
Czy deska rozdzielcza z golfa 3 jest taka sama jak z tego samego tyle że kabrioleta? No cóż ... laik. Wybaczcie, ale wole spytać niż potem się zawieść :c
Przede wszystkim, dziękuję za odpowiedź i rzeczywiście masz rację, mogę to po prostu zepsuć :/
Twerki
Obserwowany

Prawo jazdy: 02 01 1998
Przebieg/rok: <1tys. km
Auto: Volkswagen golf 3 cabrio
Typ: Kabriolet
Rok produkcji: 1997

12 Lip 2016, 09:07

Twerki napisał(a):Czy deska rozdzielcza z golfa 3 jest taka sama jak z tego samego tyle że kabrioleta?
Tak, powinna być taka sama niezależnie od wersji nadwozia Golfa III.
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1999

12 Lip 2016, 11:45

Stary, jeżeli nie jesteś w stanie ocenić czy deska będzie pasowała, to tym bardziej nie będziesz w stanie jej przełożyć. Daj sobie lepiej spokój zanim rozbierzesz i nie będziesz miał czym jeździć ...
Anjin
Zaawansowany

Auto: Peugeot
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
    Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...
    Autolaweta na bazie - Toyota Land Cruiser serii J7
    Toyota Land Cruiser serii J7 znana jest jako praktyczna i niezniszczalna terenówka, wykorzystywana do najcięższych prac – od kopalni, przez wojsko, po służby ratunkowe i miejskie. Dobrym przykładem jest ciekawy ...