Skrzynia biegów

08 Wrz 2008, 20:28

chciałbym sie zapytać czy wie ktoś ile może kosztować regeneracja skrzyni biegów w toledo2? Mam taki problem że biegi mi cieżko wchodzą i za każdym razem słysze jak bieg przeskakuje tak jak by było sucho w skrzyni ?!
sibi26
Początkujący

• 08 Wrz 2008, 23:59

Dokładnie to nie wiem ale na pewno sporo, a jak rozbierasz to zawsze coś dojdzie do wymiany. Czasem bardziej się opłaci kupić używaną. Z tego co piszesz to może nie być oleju, sprawdź ile oleju było, jutro postaram się napisać ile powinno byś w skrzyni bo nie pamiętam. Czasami pomaga regulacja połączenia drążków.
    Dj
    Początkujący

Miejscowość: Wrocław

09 Wrz 2008, 14:32

Witam, mam pytanie dotyczące skrzyni biegów. Podczas ruszania (1) coś strzeliło pod maską. Okazało się,ze odkręcił się przegób, po dokręceniu jego 5 nie da się wrzucić,a jak wrzucam wsteczny to działa jako jedynka. Natomiast 1,2,3,4 bez problemu działają. przejechałem około 500 km żeby dotrzeć do domu i nie było żadnego problemu po za tym,ze trzeba było wolniej jechać- brak 5. Chciałbym abyście mi powiedzieli co to może być. Czy to jest wina skrzyni czy czegoś innego, jeśli skrzyni to co w niej mogło pójść i czy warto ją regenerować. Z góry dziękuję za odpowiedź.
    Arek891
    Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Sprzedaż opon w 2020 roku (PZPO)
      Pierwsza połowa roku bardzo zła, kolejne kwartały coraz lepsze. Według danych Polskiego Związku Przemysłu Oponiarskiego (PZPO) w czwartym kwartale 2020 roku widać częściowe odbicie sprzedaży opon na rynek – wzrosty ...
      Opel Astra OPC - najmocniejsza Astra w historii
      Podczas Międzynarodowego Salonu Samochodowego w Genewie miała miejsce światowa premiera wysoce wyczynowej wersji Astry GTC, czyli nowej Astry OPC. Benzynowy silnik modelu OPC z bezpośrednim wtryskiem paliwa i turbodoładowaniem, ...