Skrzyżowanie Worcella i Zacisze Kraków

27 Lis 2012, 13:20

dziś 27.XI. krótko po 12-tej wjeżdzałem -/chciałem/ na ul. Zacisze koło Biedronki z Worcella
mając wg znaków pierwszeństwo
najpierw jeden sie wepchał, ale przeprosił , potem kierujący srebrnym Oplem rej KT....
ztrąbił mnie i taranem naprzód - ustąpiłem szkoda mi mego kilkunastoletniego vana bo woził zacne osoby, gdy stanęliśmy przed skrzyżowaniem chciałem uświadomić kierowcę że nie miał racji, podszedłem/ ja drobny siwy facet z pustymi relkami / i nie zdązłem nic powiedzieć -
bo ksiądz nie spuścił szyby i z piskiem odjechał - pewnie prawdy sie wystraszył ...
bo adwent tuż
ale jak by trafiło na innego to kolizja tego kierowcy na tym skrzyzowaniu pewna
niech będzie pochwalony ale Jezus Chrystus , i dziękuje Bogu za jeszcze dobry refleks
przyjacielscy sąsiedzi ??? zakłamani agresorzy, mija 75 lat od ciosu w plecy - im sie znów marzy wypad w Europę , nawet jakby miały zginąć tysiące podwładnych, nieważne wyśle się następnych
sympatyk
Zaawansowany

Miejscowość: na skraju grodu
Prawo jazdy: 15 09 1976
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Freelander e picc. scuderia
Silnik: Otto 95÷121
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Manualna

27 Lis 2012, 16:43

droga dwu pasmowa w obu kierunkach z pierwszenstwem, jechalam prawym pasem, zblizalam sie do miejsca docelowego, jednak musialam przejechac przez skrzyzowanie . zblizam sie do tego skrzyzowania gdzie po lewej stronie jest droga podporzadowana w 2 kierunkach, przechodzi na prawo w jednokierunkowa

(skrzyzowanie w czestochowie pulaskiego i kopernika do sw kazimierza )

widzialam ze na srodek krzyzowki wyjechal jakis pan i sie czai zeby przeciac moja strone, spotkalismy sie oboje na skrzyzowaniu, dobry refleks, hamulce, stanelam kilka cm od jego przedniego nadkola
przeprosiny itp

sytuacja nr 2 kilka-kilkanascie dni pozniej, tym razem w przeciwnym kierunku, pan z kopernika zajety rozmowa przez telefon nie skupia sie na ocenie bezpieczenstwa na skrzyzowaniu, dobrze ze szybko ruszyl i moj pas opuscil do jezdzajac do srodka krzyzowki. rozmawiajac dalej przez telefon rozglada sie w droga strone
aguusia88
Nowicjusz

Prawo jazdy: 0- 0-2009
Auto: citroen c3
Silnik: 1,4 75 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2005