REKLAMA
Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Za brak OC bądz pewny ze bedziesz "doceniony"...Ile to nie wiem...navin napisał(a): jakie kary poniose
Droga prosta jak budowa"c..a" a mianowicie:navin napisał(a): Co zrobic abym mógł legalnie jeździc
Stacja Kontroli Pojazdów...navin napisał(a): nie wiem za bardzo co to SKP
Zaświadczenie takie wydaje diagnosta z badania tech.pojazdu...navin napisał(a): co to jest to zaswiadczenie OBT.
Na to pytanie to Ci nie odpowiem.Jezeli masz na myśli ze to biega o karę za wydluzony okres nieprzerejestrowania pojazdu to raczej nie...navin napisał(a):I jeszcze jedno pytanie czy może byc to kara do 1000zł?
Kao napisał(a):Nie opłaca się robić nic....
Kao napisał(a):Kara za brak OC powyżej 2 tyg to 4 tyś zł
Kao napisał(a):Kara za nieprzerejestrowanie od 200 do 1000 zł
Kao napisał(a):Teraz musiałbyś zrobić tak..
Badanie techniczne
Ubezpieczyć
Przerejestrować
no i jak ma to odebrać autor? przecież w takiej sytuacji sam się podsuwa aby obliczyć jego przerwę...... jedyna szansa jest gdy rzuci tego skutera w pokrzywy i o nim zapomni.MotoAlbercik napisał(a):raczej nie unikniesz. Ale może...Nie zgłaszaj nic, tylko opłać OC i już.
Kao napisał(a):Miałem nic się nie odzywać ale jak już mnie się czepiasz to ja Ciebie też wyprostuje
1 Przepis o nieprzerejestrowaniu wszedł w życie już 2 grudnia 2019
Kao napisał(a):2 jaka firma ubezpieczeniowa ubezpieczy Ci pojazd bez przeglądu?
Przechodziłem przez to jakieś 2 miesiące temu na mojego Jaguara którego użytkuje we Francji, nikt bez badań nie chciał mi ubezpieczyć bo podobno coś w przepisach się zmieniło. przecież sobie tego nie wymyśliłem.MotoAlbercik napisał(a):OC jest ubezpieczeniem obowiązkowym i brak OBT nie ma wpływu na zawarcie/przedłużenie OC.
sam się spaliłeś.... przeczytaj do końca, jedno z ostatnich zdańMotoAlbercik napisał(a):No chyba jednak nie...Proponuję lekturę
Ok...MotoAl-a jakie to ma znaczenie dla diagnosty...czy właściciel ma wykupione OC czy nie ma... Nie wiem w 100% jak jest dzisiaj ale jak byłem na OBT 2 lata temu nikt sie o OC nie pytał..No fakt ja juz lada dzień będzie 3 lata jak nie pracuję ale w tamtym okresie nigdy klienta o OC nie spytałem...Nie miałem takiego obowiazku...MotoAlbercik napisał(a):Ubezpieczyć ( tu można uniknąć u diagnosty braku OC w systemie - diagności mają dostęp do takich informacji ).
Kao napisał(a):a i jeszcze jedno bo mnie zamieszałeś, pisałeś mi w PW że gość kupił skuter w grudniu a widzę sam nie doczytałeś... kupił w wakacje...
Migi60 napisał(a):Ok...MotoAl-a jakie to ma znaczenie dla diagnosty...czy właściciel ma wykupione OC czy nie ma...
MotoAlbercik napisał(a):lepiej najpierw ubezpieczyć, a potem jechać na OBT niż odwrotnie.