SKUTERY...problem..;/

05 Maj 2008, 15:04

mam problem...

bo mam 17 lat, i niewiem czy moge przewozic pasarzera na skuterze....;/ jeszcze nigdy nie przewozilem, ale niedługo wakacje i przydalo by sie...:D

a widze jak inni (mlodsi) przewoza wiec mam wątpliwosci czy mozna czy nie....????

wiec to pytanie do was, bo ja juz niewiem...;([/i]
sali1001
Nowicjusz

08 Maj 2008, 17:06

Hm... Oczywiście, że można! Jeśli masz dodatkowy kask dla pasażera... I kartę motorowerową, jakby cię Policja miała prześwietlać.
"Im starsze auto, tym lepsze"
LeRu
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Strzyżów

08 Maj 2008, 19:07

hmm... jednak nie chcial bym dostac kolejnego mandatu, bo za pierwszy dostalem juz duza kare...;/

a moze inni sie wypowiedza...??

bo ja szukalem przepisow ale nie ma takiego czegos...;/
sali1001
Nowicjusz

11 Maj 2008, 23:27

Najprościej zapytaj na Policji albo w wydziale komunikacji. Pozdrawiam
Requiem for a Dream.
Piter
Stały forumowicz

Zdjęcia: 239
Miejscowość: Kłodzko
Prawo jazdy: 15 03 2007
Auto: Audi A6 C5
Silnik: 1.9 TDI 131KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

16 Maj 2008, 09:59

Oczywiście, że możesz. Musisz jak to kolega wyżej podkreślił posiadać kask dla niej. No i oczywiście brać pod uwagę, że w 2 osoby nie będzie tak super jak samemu :) ciasno, wolniej i w ogóle.
GDYBY PRZEDNI NAPĘD BYŁ LEPSZY TO CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH :)
Bryann
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jawor
Auto: Nie mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Pięć zasad kiedy nie powinniśmy wrzucać na luz?
    Wokół prawidłowego stosowania sprzęgła narosło kilka mitów, które są popularne wśród wielu kierowców. Podpowiadamy oraz wyjaśniamy, kiedy i w jaki sposób używać pedału sprzęgła. Zwalniając, ...
    Fiat 500C by Gucci wyróżniony nagrodą
    Fiat 500C by Gucci otrzymał nagrodę "Najlepszy mały kabriolet roku" w konkursie "Topless in Miami" zorganizowanym w czerwcu b.r. przez Southern Automotive Media Association (SAMA) − działające w USA stowarzyszenie dziennikarzy ...