Slabe przyspieszanie toledo 1.8

28 Lut 2010, 23:47

Mam klopot z przyspieszaniem w toledo II 1.8, chodzi o to ze gdy jade na np. 3 biegu (40-50km/h) i wciskam gaz to auto praktycznie nie reaguje tylko silnik zaczyna wyc a nie przyspiesza. Co moze byc przyczyna ??
papkin
Początkujący

• 01 Mar 2010, 22:05

Silnik wchodzi na wyższe obroty,a auto nie jedzie?
    woj4
    Nowicjusz

Miejscowość: lubelskie

01 Mar 2010, 22:17

wygląda na skończone sprzęgło
    Serce bije w tempie obrotów maszyny
    bodziokardasz
    Zaawansowany

Miejscowość: Czarna Ziemia

01 Mar 2010, 23:39

albo docisk :wink: a pewnikiem jedno i drugie :mrgreen:
    no chyba że opony takie niefafuśne że zrywa przyczepność :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
    Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
    pocieszny
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
    Miejscowość: z błota ;)

03 Mar 2010, 16:36

auto przyspiesza tak jak obroty czyli strasznie powoli nie ma tak ze obroty ida w gore a auto muli.
    Komputer niczego nie wykazal tylko cos tam ze jest nie tak przy jalowym biegu ale to nie ma nic wspolnego z przyspieszaniem. Jesli to sprzeglo to czy komputer by to wykazal czy to nie jest powiazane ????
    papkin
    Początkujący

03 Mar 2010, 21:17

papkin napisał(a):Jesli to sprzeglo to czy komputer by to wykazal czy to nie jest powiazane ????

Nie wykaże. Musisz wymienić całe sprzęglo.
    piotrpz87
    Stały forumowicz
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin
    Prawo jazdy: 01 01 2001
    Auto: Mazda 6
    Silnik: 2,3
    Paliwo: Benzyna
    Typ: Sedan/Limuzyna
    Skrzynia biegów: Manualna
    Rok produkcji: 2002
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Samochodem w góry na narty
      W górach jeszcze zima więc wiele osób wybiera się w tym czasie w góry, by pojeździć na nartach czy snowboardzie. Kierowcy powinni jednak odpowiednio przygotować się do takiej podróży, aby w bezpieczny ...

03 Mar 2010, 22:32

piotrpz87 napisał(a):
    papkin napisał(a):Jesli to sprzeglo to czy komputer by to wykazal czy to nie jest powiazane ????

Nie wykaże. Musisz wymienić całe sprzęglo.

Jakie sprzęgło?! No przecież mówi wyraźnie:
    nie ma tak ze obroty ida w gore a auto muli.

Rozumiem, że wcześniej można było podejrzewać sprzęgło bo kolega napisał, że silnik wyje a nie przyspiesza, ale teraz już odczepcie się od sprzęgła bo wpędzicie go w niezłe koszta!

Masz może w tym instalację gazową? Paliwo w baku jest? :wink: Filtr paliwa sprawdzony? Pompa paliwa sprawdzona? Układ zapłonowy? Świece? przewody? Można wymieniać w nieskończoność :neutral:
    Kenji
    Początkujący

Miejscowość: Łódzkie

03 Mar 2010, 23:56

papkin napisał(a):Komputer niczego nie wykazal tylko cos tam ze jest nie tak przy jalowym biegu ale to nie ma nic wspolnego z przyspieszaniem.

ja bym w tym szukał winy i nie lekceważył tego otóż może to mieć wpływ na całą pracę silnika
    Serce bije w tempie obrotów maszyny
    bodziokardasz
    Zaawansowany

Miejscowość: Czarna Ziemia

05 Mar 2010, 01:10

tak mam instalacje gazowa sekwencyjna. Paliwo jest, wszystkie filtry wymienione, swiece tez.
    Pompa i ukl. zaplonowy to powinno wykazac na komputerze jesli by bylo cos nie tak wiec moze cos z tym biegiem jalowym albo po prostu za uboga mieszanka gazu.

[ Dodano: Pią Mar 05, 2010 23:32 ]
    uslyszalem dzisiaj wersje ze moze to byc zapchany katalizator. Co i tym sadzicie ?
    papkin
    Początkujący

09 Mar 2010, 00:09

papkin napisał(a):uslyszalem dzisiaj wersje ze moze to byc zapchany katalizator. Co i tym sadzicie ?

No i jak tam? Znalazłeś już przyczynę? Katalizator i owszem - może to być jego wina.
    A w ogóle to nie napisałeś czy słabo przyspiesza na benzynie czy na gazie czy może na obu paliwach? I mógłbyś dokładnie napisać co Ci wskazał komputer bo "coś tam" to jakoś niewiele mi mówi. :wink:
    Kenji
    Początkujący

Miejscowość: Łódzkie

09 Mar 2010, 19:16

na obu rodzajach paliwa slabo przyspiesza a komputer pokazal mi jesli dobrze pamietam jakis blad ze zwrotnica i to ona powoduje jakies problemy z obrotami na jalowym biegu.

A da sie jakos naprawic lub przeczyscic katalizator czy musze kupowac nowy ??? i czy mozna jeździc z takim katalizatorem
    papkin
    Początkujący