Słaby akumulator? Po nocy nie mogę go odpalić.

11 Lip 2021, 17:20

Hej kupiłam wczoraj mercedesa A 160 rok 2001. I mam problem tego typu że po nocy nie mogę go odpalić dopiero może po 5 razie załapie ale zaraz gaśnie bo obroty spadają bo jak próbuje gazować to tak jakby nie łapał gazu. Proszę o pomoc czy kupować nowy akumulator czy ten który jest, jest dobry ale za słaby i może go jakoś podładować.
Kasieka2704
Nowicjusz
Awatar użytkownika

11 Lip 2021, 17:22

Również jak ruszam z jedynki to muszę delikatnie nacisnąć gaz bo jak za mocno to wtedy dławi się i gaśnie proszę mi powiedzieć co to może być i czy ewentualnie będzie to drogie w naprawie?
Kasieka2704
Nowicjusz
Awatar użytkownika

11 Lip 2021, 18:14

skoro daje rady krecic 5 razy to nie stawiałbym na akumulator. Problemu trzeba szukać gdzie indziej moim zdaniem. rozumiem że auto kręci ale nie może załapać.....
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

11 Lip 2021, 19:00

Czyli muszę dać do mechanika heh.:D
Kasieka2704
Nowicjusz
Awatar użytkownika

12 Lip 2021, 10:31

Naładuj aku do pełna i sprawdź czy będzie lepiej. Jak objaw będzie dalej ten sam, to do mechnika.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

12 Lip 2021, 10:43

Spróbuj tak jak napisał @MotoAlbercik ale bardziej pewnie problemu trzeba będzie szukać u mechanika tak jak napisał [email widoczny po zalogowaniu]

Nie napisałaś jaki masz tam silnik benzyna czy diesel i jaka pojemność?

Kasieka2704 napisał(a):Również jak ruszam z jedynki to muszę delikatnie nacisnąć gaz bo jak za mocno to wtedy dławi się i gaśnie
Tak samo jest przy rozgrzanym i zimnym silniku?

Kasieka2704 napisał(a):proszę mi powiedzieć co to może być i czy ewentualnie będzie to drogie w naprawie?
Sprawdź ten akumulator i daj znać czy problem będzie dalej występował. Na razie nie wiemy co tam mu dolega wiec kosztów naprawy nie da się tak w ciemno określić :wink:
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne