REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Dishman napisał(a):Jeżeli jednak bardziej twardo stąpasz po ziemi, to niemiecka precyzja: BMW serii 3 (sugerowałbym w sedanie). Tylny napęd to przy dzisiejszych systemach nie problem, nawet jak za mocno naciśniesz gaz, samochód sam zweryfikuje tor jazdy. To nie Polonez, albo duży Fiat... ..
Libre napisał(a):Mini Coutryman Cooper S z 4x4. Mój faworyt
Samochód w stylu Audi TT czyli Peugeot RCZ
EDIT: Jeśli chcesz maksymalnie wykorzystać środki to Lexus IS220D Elegance. Samochód rewelacyjny, jakość lepsza od BMW czy Audi w tej kwocie, ale jest trochę dłuższy od wymienionych wcześniej samochodów,
Libre napisał(a):Jakość Lexusa nie jest najlepsza? No coż przynajmniej wg. mnie wnętrze jest lepiej wykończone i przyjemniejsze od konkurencji tj. BMW 3 (te szuflady) i Audi A4. A co do właściwości jezdnych to przyznaję, ze pierwszy raz słyszę, że Lexus odbiega "bardzo na minus". Co prawda ja to może nie mam takiego doświadczenia, żeby wysnuwać wnioski czy taki samochód prowadzi się znacznie lepiej czy gorzej od BMW (bo rozumię, że wg. ciebie BMW3 jest wzorem w tej klasie?), ale przy żadnych testach i porównaniach nie wyczytałem, żeby ktoś stwierdził, że w prowadzeniu odstaje znacznie od konkurencji. Ciężko też znaleźc w tej kwocie moim zdaniem lepszy samochód. Do 140 tysięcy kupimy Lexusa 250, a od BMW znacznie słabsze 320i.
MajkPZM napisał(a):Mialem okazje jezdzic BMW 320d, AUDI A4 2.0TDI 3.0TDI 2.0TFSI, z Quatrro wszystkie są super, bez Quatrro nie ma sensu kupowac audi.
MajkPZM napisał(a):Lexus jest okej ale jak mowie przy konkurencji wypada dosc słabo, zwlaszcza pod wzgledem wlasciwosci jezdnych.
Nanek napisał(a):nie zawsze poniewaz trzeba umiec "korzystac" z tych systemow sam ABS czy ESP czy jakikolwiek inny wspomagacz bez odpowiedniej "obslugi" moze byc bezurzyteczny a nawet moze przeszkadzac
Dishman napisał(a):MajkPZM napisał(a):Mialem okazje jezdzic BMW 320d, AUDI A4 2.0TDI 3.0TDI 2.0TFSI, z Quatrro wszystkie są super, bez Quatrro nie ma sensu kupowac audi.
Fakt, Audi zwykłe i Audi quattro, to zdecydowanie dwa różne samochody.MajkPZM napisał(a):Lexus jest okej ale jak mowie przy konkurencji wypada dosc słabo, zwlaszcza pod wzgledem wlasciwosci jezdnych.
Moim zdaniem patrząc na wnętrze z Lexusem może konkurować tylko Mercedes. BMW, a w szczególności Audi nie dorastają im do pięt.Nanek napisał(a):nie zawsze poniewaz trzeba umiec "korzystac" z tych systemow sam ABS czy ESP czy jakikolwiek inny wspomagacz bez odpowiedniej "obslugi" moze byc bezurzyteczny a nawet moze przeszkadzac
Przeszkadzać? Sądziłem, że autor tematu mówi o tym, że boi się tylnego napędu, a nie że chce go wykorzystać na maksa do zabawy... .