Śmierć Michaela Jacksona

27 Cze 2009, 12:43

Miał właśnie wrócić na scenę i kolejny raz pokazać, że król popu jest tylko jeden!
Ok. 1:30 czasu polskiego śmierć Michaela Jacksona została niestety oficjalnie potwierdzona!
Muzyk został zabrany karetką z domu do UCLA Medical Center. Kiedy sanitariusze dotarli na miejsce artysta nie oddychał. Według wczesnych doniesień Jackson zapadł w śpiączkę, jednak wkrótce "Los Angeles Times" podał, iż gwiazdor umarł. Miał 50 lat.

Jackson powszechnie uważany był za króla popu. Wylansował przeboje "Billie Jean", "Beat It", "Thriller", "We Are the World", "Bad", "Dirty Diana", "Smooth Criminal", "Black or White" czy "You Are Not Alone".

Karierę zaczynał w rodzinnym zespole The Jackson 5. Na własną rękę nagrywał od początku lat 70. Jego największym osiągnięciem był "Thriller" z 1982 roku, który po dziś jest najlepiej sprzedającym się albumem wszech czasów. Dzieło spędziło 80 kolejnych tygodni w Top 10 notowania Billboardu, z czego 37 na szczycie.

Jackson był jednym z pierwszych artystów dwukrotnie wprowadzonych do Rock and Roll Hall of Fame, wielokrotnie trafił również do Księgi Rekordów Guinnessa. Na koncie miał 13 nagród Grammy i tyle samo singli numer 1.

Wokalista osierocił troje dzieci córkę - Paris Michael Katherine i dwóch synów Michaela Josepha Jacksona Jr i Prince'a Michaela Jacksona II.

13 lipca Jackson miał rozpocząć serię koncertów w londyńskiej sali O2. Występy miały odbyć się także w sierpniu i wrześniu 2009 roku oraz w styczniu i lutym 2010 roku w londyńskiej sali O2.

Będziemy pamiętać Michael [*]
erykoski5
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Leszno

27 Cze 2009, 13:20

Kurcze, włącze telewizje: śmierć Michaela, włącze internet: śmierć Michaela, włącze radio: śmierć Michaela. Myślałem że tu mnie to nie spotka a jednak....

Ale mimo wszystko szkoda Jacksona bo lubie jego piosenki. [*]
NISMO FAN
dominik26
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łowicz \ Łódzkie

27 Cze 2009, 13:36

Dla mnie ten artysta był tak jak obecna Doda - śpiewał bardzo ładnie,ale jego sposób bycia pozostawiał wiele do życzenia.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

27 Cze 2009, 13:55

właśnie za wszystko czego dokonał w muzyce przeszedł do Legendy, pewnie za życie też przejdzie do historii ale to już nie takie chwalebne ...
Puchacz
Młodzi Gniewni
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rembrige

27 Cze 2009, 16:00

To media go zniszczyły.
To, że wybielił sobie skórę to nie był jego kaprys, ale to, że lekarze straszyli go bielactwem. Tak samo oskarżyli go o molestowanie dzieci. On lubił dzieci, bo po prostu przez swojego ojca nie miał dzieciństwa.
erykoski5
Aktywny
Awatar użytkownika

28 Cze 2009, 15:09

Ja mu przede wszystkim współczuje.Nie miał dzieciństwa bo ojciec gonił go tylko do pracy w studiu nagraniowym.Przez to wystąpiły u niego te wszystkie zaburzenia emocjonalne w dorosłym życiu
VooDoo
Nowicjusz

Miejscowość: Lublin
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...

28 Cze 2009, 15:26

Jedni Go kochali a drudzy nienawidzili ale nikt nie zaprzeczy że był królem POP-u!
Pozdrawiam,
norpaw
norpaw
Stały forumowicz

Zdjęcia: 9
Miejscowość: k/Poznań

01 Lip 2009, 06:56

Zabiła go farmakologia... Jak się jedzie całe życie na przeciwbólówkach to taki jest finał... ale z drugiej strony jak tu sobie poradzić z bólem rozpadającej się twarzy itp. Przecież po tylu operacjach,to po 50-tce musi to boleć..!
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

01 Lip 2009, 11:32

Dlatego nie mam zbytniego zaufania do lekarzy :???:
erykoski5
Aktywny
Awatar użytkownika

10 Lip 2009, 09:52

norpaw napisał(a):Jedni Go kochali a drudzy nienawidzili ale nikt nie zaprzeczy że był królem POP-u!

A no był. Ostatnio o nim malutko było slychać, a ostatni krążek poniósł klapę...
wroclek
Nowicjusz

Miejscowość: Wawa

24 Lip 2009, 20:52

MotoAlbercik napisał(a):Dla mnie ten artysta był tak jak obecna Doda - śpiewał bardzo ładnie,ale jego sposób bycia pozostawiał wiele do życzenia.

Ja mam dokładnie to samo zdanie na jego temat - muzykę miał super, ale zachowywał się, jak pajac.
Kasik
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 99
Miejscowość: Opolskie

25 Lip 2009, 11:49

Kasik napisał(a):muzykę miał super, ale zachowywał się, jak pajac.

O jakie zachowania ci chodzi?
erykoski5
Aktywny
Awatar użytkownika

26 Lip 2009, 11:53

erykoski5 napisał(a):
Kasik napisał(a):muzykę miał super, ale zachowywał się, jak pajac.

O jakie zachowania ci chodzi?

Jakie ?? No np tysiące operacji plastycznych czy afery o molestowanie dzieci.
Pozdrawiam,
norpaw
norpaw
Stały forumowicz

26 Lip 2009, 12:19

norpaw napisał(a):tysiące operacji plastycznych

Wbrew pozorom Michael miał tylko 2 operacje. Na pewno miał operację nosa, bo jego ojciec naśmiewał się z jego dużego nosa. Całej skóry sobie nie wybielił, bo miał vitilgo i jak by wyglądał z białymi plamami na twarzy? Nie ma również potwierdzenia o jego operacjach plastycznych twarzy, ponieważ każdemu mogą się zmienić rysy twarzy.
norpaw napisał(a):afery o molestowanie dzieci

Masz jakieś dowody? Skąd niby wiesz, że on naprawdę molestował dzieci? Ja w to nie wierzę!

Poza tym polecam wszystkim różne filmy biograficzne o Michaelu. Niedawno nawet leciał wywiad na tvn 24 z Michaelem.
erykoski5
Aktywny
Awatar użytkownika

26 Lip 2009, 18:37

erykoski5 napisał(a):Masz jakieś dowody? Skąd niby wiesz, że on naprawdę molestował dzieci?
Ja nie powiedziałem że on molestował dzieci kolego. Bo nie mam powodów aby tak twierdzic! Ale jednak jakieś oskarżenia były został uniewinniony i pewnie wyrok sądu był słuszny ja tylko napisałem że brał w tej aferze udział nie powiedziałem że był winny!
Pozdrawiam,
norpaw
norpaw
Stały forumowicz