07 Mar 2010, 23:47
Aha, już wszystko rozumiem. O odrzucenie spadku będziemy pisać jeszcze w tym miesiącu, lub na początku przyszłego. Do tego czasu normalnie będę go używał, tak się składa, że z rodziny tylko ja umiem jeździć z kierownicą po prawej. Do 30 dni od pisma danego do sądu muszą dać odpowiedź. Nie mogą mi narzucić jakichkolwiek płatności za Ojca. Musi się odbyć sprawa spadkowa. Do tego czasu muszą czekać. Tak było jak ojciec przyjmował spadek. Dobrze, że w UK nie musi być sprawy spadkowej. Wystarczy, że zamknę za Niego Samozatrudnienie, i konto w banku w UK. No i PL urzędy i wogule. Dzięki za odpowiedź. Pozdr.
[ Dodano: Pon Mar 08, 2010 20:30 ]
Tak się zastanawiam. Te volvo będę musiał w końcu oddać. Lepiej jeżdżę z kierownicą po prawej niż po lewej (mam lepiej wyczute gabaryty auta, a z kier. po lewej trochę ciężko mam).
Takie volvo s40 1.8 '99r, mogę kupić za 2700zł. Tylko nie stać mnie na ubezpieczenie angielskie.
Mogę wykupić na 30 dni polskie za 99zł, ale co dalej, no i przegląd w końcu się skończy, już nie wspominając, że go nie będę mógł zarejestrować w PL.
Jednak te angliki są w miarę tanie a za 3 tyś zł to jakimś złomem z kier. po lewej się będę musiał męczyć.
Wie ktoś jak to z tym?