Solidne auto na początek. Hatchback lub sedan 25-35 tyś zł.

14 Cze 2015, 16:27

Witam :)
Prowo jazdy mam z jakies 2 lata ale jeszcze nie mam swojego samochodu. Do tej pory używałem auta rodziców i juz postanowiłem że pora na własne.
Chciałbym aby auto było trwałe, solidne, w miare oszczędne i oczywiście przypadło mi do gustu.
Szukam Diesla lub dobrego benzyniaka który będzie spalał racjonalne ilosci paliwa. Auto bede uzywał do częstych małych tras lecz raz na jakis czas wpadnie dluzsza trasa albo i nawet Niemcy. Rok produkcji od 2008 roku i przebieg do 120 tyś. Silnik przynajmniej 1.6.
Auto będe kupował tylko i wyłącznie u naszych zachodnich sąsiadów. Każdy wie jak jest.

Z moich propozycji to"
Alfa Romeo 159 1.9 JTDM
Mazda 3 1.6 MZR
Seat Leon II 1.9 TDI
Honda Civic 1.8i-VTEC
Może golfik VI z 1.9 TDI ale to juz przekracza mój budżet ;/
Podoba mi się również Mitsubishi lancer ale kompletnie nie wiem jak tam wyglada sprawa z trwałoscia/awaryjnoscia.

Co myślicie o moich propozycjach i czy moze polecicie cos innego? Czekam z niecierpliwoscia na odpowiedz :)
Brawurowy
Obserwowany

Auto: Szukam

14 Cze 2015, 16:35

Brawurowy napisał(a):Alfa Romeo 159 1.9 JTDM
Mazda 3 1.6 MZR
Seat Leon II 1.9 TDI
Honda Civic 1.8i-VTEC
Może golfik VI z 1.9 TDI ale to juz przekracza mój budżet ;/
Podoba mi się również Mitsubishi lancer

Ogólnie masz bardzo dobre propozycję. Myślę, że najgorsze ze względu na dynamikę będą vw z 1.9 tdi i je bym odpuścił. Moje propozycje: jakiś ford (mondeo/focus), bmw e46 z mocną benzyną+LPG, citroen c5 z 2.0 hdi, accord 7 , kia ceed, insignia (trochę mało kaski może byc), laguna, volvo s60
Potrzebujesz jakiejś informacji o Peugeocie 307 lub mondeo mk4? Napisz na priv a postaram się pomóc :)
tomek70
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łódź
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Ford Mondeo mk4
Silnik: 2.3 161
Paliwo: Benzyna
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2008

14 Cze 2015, 17:08

A co konkretnie powiesz o mazdzie? Znalazlem taka oferte [link do mobile.de wygasł] Spokojnie z ceny zejdzie z 500 euro jak nie wiecej.
Brawurowy
Obserwowany

Auto: Szukam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Burza na drodze
    W Polsce sezon burzowy trwa zazwyczaj od kwietnia do września, ale apogeum występuje między czerwcem, a sierpniem. Takie warunki pogodowe podczas podróży samochodem stanowią zagrożenie ze względu na bardzo ograniczoną ...