REKLAMA
Witam szanownych forumowiczów.
Nie wiem czy temat trafia w dobra kategorie ale sprobuje.Mam problem z samochodem marki Toyota amerykaniec mase roznych objawow ktore w moim rozumowaniu i wieloletnim uzytkowaniu lacza sie w całosć. Auto raz ma moc raz nie loteria .Pomaga odlaczenie akumulatora ale nie na dlugo bo jak sie zagrzeje i zlapie parametry to znowu wszystko wraca .Napewno z waznych rzeczy ktore sa zauwazalne to nie uczy sie wolnych obrotow po zresetowaniu ECU. Czego wczesniej nie bylo jak auto bylo sprawne.Ogolnie auto jezdzi odpala na dotyk pracuje rowno wkreca sie na obroty na postoju.Ale gdy zlapie temperature to jazda jest uciazliwa i trzeba jezdzic stylem emeryta by auto rozpedzic. Trzeba delikatnie stopniowo dodawac gazu przy ruszaniu by nabrac plynnosci w przyspieszeniu .Natomiast przy wyzszych predkosciach dociskajac mocneiej gaz zaczyna przyspieszac gdy odupszam gaz .
Auto sprawdzone od a do z brak błedów gadali cos o sondzie lambda ale wymienialem 3 razy i auto tak samo siw zachowywalo . nie mam sił ,naprawic nie moge sprzedac tez nie chce komus niesprawnego.Może ktos doradzi jak aiw z tym uporać?
Pozdrawiam