Spadek obrotów,nierówna praca silnika golf III

11 Mar 2011, 14:14

Mam problem z moim golfem a mianowicie gdy odpalę samochód obroty nie równo pracują i czasami samochód gaśnie.Ostatnio także gdy jadę w trasie auto nagle traci moc wskazówka od obrotów spada do zera zdarza się że auto nagle gaśnie na skrzyżowaniu itp
MarstorDill
Nowicjusz

Miejscowość: SZulborze Wielkie

11 Mar 2011, 16:05

Gaśnie na benzynie czy na gazie? Jak na benzynie to przeczyść silnik kroczkowy od biegu jałowego, jeżeli taki masz. To powinno pomóc.
Pozdrawiam, Maciek.
Protech-Micro
Nowicjusz

Miejscowość: Jelenia Góra

12 Mar 2011, 10:49

Protech-Micro napisał(a):Gaśnie na benzynie czy na gazie? Jak na benzynie to przeczyść silnik kroczkowy od biegu jałowego, jeżeli taki masz. To powinno pomóc.

gdy go odpalam to gaśnie na benzynie.Natomiast na skrzyżowaniach itp czasami gaśnie wtedy jest na gazie.Wczoraj wymieniłem filtr paliwowy. Zamierzam jechać do serwisu i podłączyć pod komputer.Następnie sprawdzę instalację gazową pewien mechanik mówił mi że może jest przełącznik uszkodzony od gazu (gaz sekwencja)
MarstorDill
Nowicjusz

Miejscowość: SZulborze Wielkie

13 Mar 2011, 07:50

a podciśnienia masz wszystkie na miejscu?? czasem lubią sobie spaść i wtedy takie cuda się dzieją ;) albo za wysokie obroty albo za niskie :wink: albo sobie falują :mrgreen:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)