Spalanie Audi A4 B5 TDI

07 Sty 2011, 14:08

Witam

Czy to prawda że Audi A4 B5 1.9 110 KM pali mniej niż takie samo 90 KM? Wczoraj jechałem taxi takim autem i ogólnie fajne autko... bardzo dobre wrażenie na mnie zrobiło. Taksówkarz miał 90 KM i mówił że pali mu średnio we Wrocku 6,5 litra. Patrzyłem na allegro i takie autko można kupić już za 10 000 pln. Pamiętam że parę lat temu brat zięcia od wujka kupił takie autko za ponad 25 000 pln... nie źle poszły ceny w dół.
Tylko pytanie czy 110 KM pali rzeczywiście mnie?

Tak wychodzi z internetu. Patrzę wczoraj i spalanie Audi A4 B5 TDI 110 KM jest NIŻSZE niż 90 KM. Jak to możliwe? Czy może złe dane podane?

Pozdrawiam
Ostatnio edytowany przez michal_wroc, 08 Sty 2011, 23:32, edytowano w sumie 1 raz
michal_wroc
Nowicjusz

Miejscowość: Wrocław

07 Sty 2011, 14:38

Dużo zależy tez od sposobu jazdy,ekonomicznie czy nie,ale mniemam że nie są nie wiadomo jakie różnice w spalaniu :mrgreen:
BVB GÓRĄ!!!!!
szczupak25
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Den Haag

07 Sty 2011, 15:17

szczupak25 napisał(a):Dużo zależy tez od sposobu jazdy,ekonomicznie czy nie,ale mniemam że nie są nie wiadomo jakie różnice w spalaniu :mrgreen:

Ale tak patrzę i 110 KM są z reguły dużo droższe... czy ten 90 KM można jakoś podkręcić jakiś chip czy coś? A może on się różni tylko oprogramowaniem od tego 110 KM?
michal_wroc
Nowicjusz

Miejscowość: Wrocław

09 Sty 2011, 19:33

Jak wyżej zależne od kierowcy...

Co do dobrego audi za 10 tys., to tylko na allegro, w realu ciężko znaleźć SPRAWNĄ i wartą uwagi "maszynę" za taką kwotę.
Lucjusz1992
Nowicjusz

Miejscowość: Pomorskie

22 Mar 2011, 13:25

ja teraz właśnie na takie audi poluję, tylko że sprawa trudniejsza bo chcę w konkretnym wyposażeniu:)

Ale da się znaleźć:) Niestety jak do tej pory się spóźniałem z decyzją i 3 modele mi koło nosa przeszły...
nie rozumiałem miłości do samochodów... póki nie kupiłem Audi
Mietek851
Początkujący

Miejscowość: Lublin
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Audi A4 B5
Silnik: 1.9 TDI 110KM
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1996

20 Sie 2011, 12:41

jak chcesz kupić audi a4 B5 za 10 tyś tu szukaj z ładnym kolorem bo nie bedziesz nim jezdził tylko sie na nie patrzył ;D ja osobiście mam 2 audice w rodzinie mój brat ma 90 konno a siostra 110 konno
ta 110 konna pali więcej prawie o litr tyle ze klima cały czas jest włączona bez klimy pewnie będzie tylko poł litra więcej paliła,tak dla jasności 90 km pali w średnim spalaniu po miescie 6.2l z tego co pokazuje komputer a 110 km 7.0l W TRASIE JEDNĄ JAK I DRUGĄ MOŻNA ZEJŚC NAWET DO 5 L NA 100KM przy dosyć szybkiej i komfortowej jezdzie więc nie ma dużej różnicy więc szykuj min 15 tyś i kup sobie tą z silnikem 110 konnym a będziesz się naprawde z niej cieszył i będzie ci służyła długie lata bez większych awarii to naprwde miłe auta
POZDRO DLA CIEBIE ;d
robcio969
Nowicjusz

Auto: volkswagen polo 1.4 16v
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Elektryczna jazda bez ładowania z gniazdka
    Brytyjski oddział jednej z wiodących marek zaprosił swoich klientów do przeprowadzenia szeroko zakrojonego testu samochodów hybrydowych. Okazało się, że samochody hybrydowe poruszały się na samym silniku elektrycznym ...