Spalanie gazu w Toyota Carina 1,6 16V

31 Sie 2008, 17:11

Mam mały problem, otóż moja Carina mając gaz sekwencyjny pali 13 litrów gazu 'po mieście', trasa 8 więc z tym OK. Filtry wymienione a tu nic, błędu na desce też nie widać ale i tak szukam gościa który ją pod kompa podepnie i sprawdzi.
Może ktoś z Was pochwali się ile jego Cari pali i ewentualnie doradzi co jeszcze mogę zrobić.:/ Z tego co słyszałem tyle nawet 2,O nie pali.;)
Adamo
Nowicjusz

13 Lis 2008, 22:49

No ja np. mam carinę E Xli '94 (1,6) i pali mi bardzo podobnie, choć mój "rekord" na mieście to 19 litrów... Nie wiem czemu, kiedyś było mniej, podobno to wina reduktora. Nie sprawdzałem jeszcze w każdym razie.
Michciu01
Nowicjusz

17 Lis 2008, 12:31

Pytałem znajomych co mieli Carine i powinna max 11 lpg palić, chyba ze chodzi o silnik 2,0l. Ostatnio znów zacząłem walczyć ze spalaniem i wiadomo już że sekwencja ma za daleko nawiercony jakiś wtryskiwacz (czy jakoś tak) od kolektora, ot może i w tym przyczyna. A jak nie to obstawiam niewielkie wachania sondy lambda.
Adamo
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    SEAT 124 Sport Coupe na trasie Silveretta Classic
    Między 5 a 7 lipca około 160 rzadkich historycznych modeli samochodów podążyło drogą historycznego Rajdu Silvretta Classic, przez zapierające dech w piersiach górskie serpentyny. 550 km alpejskich dróg ...