Spis czarnych punktów na terenie Polski

08 Maj 2022, 09:51

Również pamiętam za dzieciaka jeszcze miejsce na trasie Bartoszyce-Pasłęk w jednym z lasów czarny punkt z wypisaną ilością wypadków, zawsze ten znak w kierującym samochodzie coś wzbudzał i zwalniał, i myślę że to było dobre, teraz jadąc tamtędy chciałem zobaczyć ten znak jednak już go tam nie było, a żadnego fotoradaru itp nie było również
blackhawk888
Nowicjusz

08 Maj 2022, 10:09

Czarnych punktów na drogach nie ma już od dawna ponieważ nie zdały egzaminu i tylko przez chwilę na początku kiedy zostały wprowadzone kierowcy na nie reagowali. W ich miejsce została wprowadzona kampania "Drogi zaufania" jak dobrze pamiętam.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

08 Maj 2022, 11:11

Rokiko napisał(a):Czarnych punktów na drogach nie ma już od dawna ponieważ nie zdały egzaminu i tylko przez chwilę na początku kiedy zostały wprowadzone kierowcy na nie reagowali. W ich miejsce została wprowadzona kampania "Drogi zaufania" jak dobrze pamiętam.

Zgadza się :ok: Tablice z czarnymi punktami nie są już stawiane. Ostatnią taką tablicę postawiono w 2003 roku. Od roku 2007 wszedł program Drogi Zaufania jak napisał Rokiko. Co ciekawe, program skończył się w 2015 roku.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

19 Maj 2023, 10:48

MotoAlbercik napisał(a):Czy widujecie jeszcze tablice z czarnymi punktami?
Ja już od dawna nie przypominam sobie żebym mijał jakiś czarny punk ta drodze. Ostatnio co mi się rzuciło w oczy to takie tablice które informują, że wjeżdżasz pod prąd na ekspresówkę. Stałem akurat na światłach i było ona dobrze widoczna.
Onice0
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Gniazdo, wtyczka OBDII - opis pinów
    Co to jest gniazdo OBDII i co oznaczają poszczególne piny? OBDII to skrót od angielskiego terminu On-Board Diagnostic level 2. Jest to standard obowiązujący w samochodach i pozwalający na podłączenie urządzenia ...