Sportage 2.7 2005r

25 Sty 2011, 10:56

Witam mam takie pytanie mam wlasnie taką kijane w automacie. Kiedys pojechalem w serwisie spytac ile kosztuje wymiana oleju w skrzyni a na to pan powiedzial mi ze w tej skrzyni nie wymienia sie oleju. Z kolei ostatnio czytalem ze nie ma takiej skrzyni w ktorej by sie nie wymienialo oleju i teraz sam nie wiem wymienia sie czy jak ;d
umciak
Nowicjusz

26 Sty 2011, 11:03

Po tak szczegółowe informacje radziłbym ci udać się na inne forum: http://www.mojasportage.pl/index.php

Tam masz właścicieli tylko Sportage, więc na pewno znają temat lepiej niż tutaj, gdzie są różne marki i tak dokładnych specyfikacji jak interwał wymianu oleju w skrzyni od Sportage 2.7 z 2005 nikt ci nie poda :)
ACSznycel
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 12
Miejscowość: z nienacka

26 Sty 2011, 12:48

Jedno jest pewne - jeżeli oleju nie trzeba wymieniać, a się go co jakiś wymieni, to napewno nic się nie stanie. A olej w automacie pracuje. Jak w każdym zresztą innym samochodzie z automatem. A jak coś pracuje to tak czy inaczej się zużywa, więc co jakiś czas trzeba wymienć.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

27 Sty 2011, 09:36

Firmom chodzi o to,by do okresu końca gwarancji nic się nie stało i tak się dzieje,potem im bardziej auto będzie się psuć, tym lepiej a taka skrzynia kosztuje.Gdyby gwarancja obejmowała powiedzmy 6 lat,to wtedy trzeba by wymienić olej po 60 tyś km i tak należy czynić :!: Jeśli nie ma korka spustu i wlewu oleju,należy dorobić w porządnym zakładzie i olej wymieniać :!:
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najbardziej niebezpieczne dni tygodnia to piątek i sobota
    Czy wraz z początkiem weekendu na drogach robi się spokojnie? Niestety, to właśnie wtedy jest najbardziej niebezpiecznie: w piątki ma miejsce najwięcej wypadków, a w soboty ginie w nich najwięcej osób. Od piątkowego ...