Sportowe autko za małe pieniadze

26 Mar 2009, 18:17

witam,mam pewien problem otóż szukam samochodu maks. do 20000zł i mam z tym mały problem ,bo chciałbym coś sportowego jakieś coupe i oto mała lista samochodów nad którymi się zastanawiam :

Renualt megane coupe (ok.12000zł w dobrym stanie) Benzyna 1.6 lub 2.0
Hyundai coupe (cenowo i jeżeli chodzi o pojemnośc podobnie do megane)
Audi A3 (ok.17000zł DIESEL )
Alfa romeo 156 (ok. 14000zł DIESEL JTD)
jescze myślałem na BMW seria 318 lub 320 ale mam mieszane uczucia :)

no i dochodzimy do sedna co by było najlepszym rozwiązaniem :) nie ukrywam że pierwsze 3 pozycje mi pasują , rozsadek przemawia że AUDI częsci tanie i ogólnie marka full wypas :),natomiast hyundai fajnie wyglada jak za tą cene ,podobnie megane pisząc krótko fajne autka za małą kasę, jedynie co mnie martwi to to że podobno częsci są bardzo drogie do hyundaia i nie wiem jak jest z ich dostępnoscią :( może ktos sie wypowie jaki samochód by wybrał i dlaczego , czekam także na własne propozycje :)
dzięki wielkie i pozdrawiam
fredy
Nowicjusz

26 Mar 2009, 19:06

najbardziej sportowe z tego to jest BMW moim zdaniem.tylko nie wiem o jakie ci chodzi e36 jakis dobry zadbany egzemplarz czy chcesz juz szukac e46.bo e46 w tej cenie znajdziesz ale roznie to moze byc z nimi.raczej tak od 25k w góre sie zaczynaja
matttias1234
Zaawansowany

Miejscowość: Dolnyśląsk

26 Mar 2009, 19:46

z mojej strony tez sie podpisze pod BMW [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] albo [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] ale AUDI A3 tez uwazam za super autko [link do oferty na Allegro wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

26 Mar 2009, 20:36

no super autka, tak wprawdzie mówiąc to zawsze chciałem miec BMW , dzięki chłopaki,
fredy
Nowicjusz

26 Mar 2009, 20:52

mi ogolnie podoba sie BMW E36 Compact :)
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

27 Mar 2009, 12:57

wszyscy jednogłośnie za BMW 8) a może ktos sie wypowie na temat tej meganki i hyundaia , może ktoś z was ma te coupe , chodzi mi o dostepnosc czesci i ich cen ogólnie o utrzymanie takich samochodów :D
fredy
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Do wypadku drogowego wystarczy jeden pojazd!
    Większy wakacyjny ruch na drogach oznacza, że ryzyko wypadku jest większe. Często w niebezpiecznym zdarzeniu bierze udział tylko jeden pojazd. W takich okolicznościach zginęła co trzecia ofiara wypadków drogowych w ...

27 Mar 2009, 14:41

[link do oferty na Allegro wygasł]
NFSU9
Aktywny

Miejscowość: WWA
Auto: 350z
Silnik: 3.5v6 300km

27 Mar 2009, 17:33

ja powiem tylko tak u mnie na wiosce znajoma dentystka jezdzila dosc dlugo chyba z 6lat zoltym megane coupe a potem oddala go synowi
Barol
Awatar użytkownika

27 Mar 2009, 19:22

NFSU9 no furka extra :) szkoda tylko ze dwu osobowa i cabrio , ale jakbym mieszkał np. we Włoszech to pewnie bym się mocno zastanawiał :)
fredy
Nowicjusz

27 Mar 2009, 20:29

Zajżyj na forum hyundai te cupetki ponoć niezłe :roll:
jurek62
Początkujący

Miejscowość: warszawa ząbki

27 Mar 2009, 20:49

no własnie zastanawiam się nad tym hyundaiem tylko nic o nim nie wiem , z tego co wiem to czesci drogie a tak pozatym to autko cacy :) ale dzięki za info 8)
fredy
Nowicjusz

27 Mar 2009, 22:47

no hyundaie sa malo awaryjne i ogolnie dobre autka
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Barol
Awatar użytkownika

28 Mar 2009, 21:39

ja od siebie dozuce fiat coupe albo alfa 147 mysle ze wystarczajaco sportowe auta
artek1993
Początkujący

29 Mar 2009, 12:57

możesz coś napisac na temat tej alfy , bo ostatnio oglądałem na tvn turbo zakup kontrolowany i łepek chciał kupic amochód sportowy do 50tyś i właśnie była miedzy innymi alfa bodajże 157 i bardzo ją chwalili ,ja się zastanwaiałem nad alfą 156 rok.prod. min. 1997 w JTD , no i właśnie z tego co pamiętam to wersja z silnikiem JTD jest bardzo dobra bo mało palii w poruwnaniu z beznyną która jest bardzo paliwożerna :( i jeszcze nie wiem jak jest z cześciami i czy samochód jest awaryjny , jakby ktoś miał jeden z wymienionych samochodów to proszę o informacje na temat samochodów , utrzymanie ,awaryjnosci itp.
proszę o nie wklejanie linków z otomoto bo sam umiem sobie poszukac samochodu :) na poczatku napisałem że chciałbym się dowiedziec cos na temat poszczególnych marek i zamiast tego za każdym razem w odpowiedzi otrzymywałem linki do tych samochodów 8)
Renualt megane coupe
hyundai coupe
audi A3
alfa romeo 156
lub ewentualnie jakieś bmw
interesuje mnie wyłącznie opis poszczególnych samochodów ,jezeli ktos z was ma jedno z tych marek to proszę o wyrażenie opinii :)
fredy
Nowicjusz

29 Mar 2009, 18:33

Alfa 156 jest bardzo dobra. Każdy pewnie powie, że alfą to jeździ się tylko od warsztatu do warsztatu. Owszem bywają one awaryjne, ale raczej model 156 zakończył epokę psującej się alfy. Szczerze polecam ten samochód!
alanjamajka
Nowicjusz

Miejscowość: Mława