Sportowe auto do 100 tys

14 Sty 2010, 16:08

Witam was wszystkich przymierzam sie do zmiany auta i chciałbym usłyszeć waszą porade które auto wybrać to czego w nim oczekuje to :

- dość duża moc ( minimum 200 km)
- napęd 4x4 (nie jest konieczny ale miłoby było ;) )
- duże bezpieczeństwo
- stosunkowo niskie spalanie ( ale też nie koniecznie )
- najwazniejsze agresywny wygląd.

Osobiscie myslałem nad Bmw e92 coupe, Audi A5 , Miś Lancer Evo albo ralliart , Subaru Impreza ( ale nie podoba sie mi tak strasznie... :) ) Nowy Renault Megane Rs , VW Scirocco i ostatni Nissan 350z / Infiniti G35. Oczywiście jeśli macie jakąś alternatywe piszcie śmiało. Jestem świadom tego że samochody tutaj podane są różne i każdy ma swoje plusy i minusy ale kieruje sie tutaj kryteriami które juz wczesniej wymieniłem :). Dzieki śliczne z góry za odpowiedź :)
Goolas
Nowicjusz

Miejscowość: Małopolska

14 Sty 2010, 16:34

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
życie jest tylko jedno
dawig
Aktywny

Miejscowość: bytom

14 Sty 2010, 20:17

spelnia wszystkie warunki które podałes
illusion
Aktywny

Miejscowość: Poznań

14 Sty 2010, 20:40

Evo X za 100tyś, dobry żart:)

Albo Evo 8-9 albo Impreza sti 2003-2007
MajkPZM
Zaawansowany

Miejscowość: Kraków

14 Sty 2010, 20:59

maseratti 3200 [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] to jest naprawde sportowa bryka, niezamowicie agresywny, bo to v6 z twin turbo, doskonale wlasciwosci trakcyjne i calkiem wygodny

[link do oferty na Allegro wygasł] acura tl super mocny silnik wolnossacy v6 na iv-tec , bezkonkurencyjna na miejskie wyscigi, niewiem czy wolisz jezdzic takim samochodem i szpanowac czy do wyzcigow;]

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] rowniez dobra propozycja, tylko ze sekwencyjny automat, niewiem czy lubisz w pelni moca manewrowac , mimo to ten automat zmienia biegi tak szybko jak polprofesjonalista za kierownica :cool:

[link do eBay wygasł] a to najszybszy z mozliwych, jesli chcesz sie pobawic w sprowadzenie ze stanow, ten samochod jest chyba najlepsza propozycja z napedem na tylne kola i centralnie umieszczonym silnikiem, mowia na niego japonski ferrari poniewaz wloski f355 niemoze sie z nim rownac na 1/4 mili mimo znacznie wiekszej mocy
halsky11

15 Sty 2010, 16:55

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
piotreq
piotreq
Zaawansowany

Miejscowość: Bydgoszcz
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...

15 Sty 2010, 17:09

FORD MUSTANG GT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
...
fanteo
Nowicjusz

Miejscowość: łódź

16 Sty 2010, 10:30

Subaru Impreza!
Np:
[link do oferty na Allegro wygasł]
BMW E60 530dA
Daro20VT
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW E60 530dA
Silnik: 3.0d
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2005

16 Sty 2010, 12:24

a może coś takiego -> [link do oferty na Allegro wygasł]
albo [link do oferty na Allegro wygasł]
luck112
Początkujący

Miejscowość: Wręczyca Wielka
Prawo jazdy: 10 02 2013
Auto: Renault Scenic III

16 Sty 2010, 16:21

Daro20VT napisał(a):Subaru Impreza!
Np:
[link do oferty na Allegro wygasł]

Bita subarka to najgorsze co może być, z załozenia to auto nie służy do turlania się po miescie 70km/h tylko często jest uzytkowane w bardzo ekstremalnych warunkach, czasem takich samych jak na OESach.
MajkPZM
Zaawansowany

Miejscowość: Kraków

17 Sty 2010, 17:32

toyota supra juz za 65 tys. masz 400 KM, silnik 3000cm3
35 tys zostaje na podrasowanie maszyny :wink:

jezeli cos nowszego to polecam nissan 370z co tu duzo mowic? piekna rakieta tylko miec 100tys. i pozniej 370z

nissan jest twój :mrgreen:
NISMO
Nowicjusz

Miejscowość: z salonu

17 Sty 2010, 22:11

cos mi sie wydaje ze niewarto niektorym odpowiadac ,pisza jakies pryszczate gimbusy co chca sie dowartosciowac
halsky11

18 Sty 2010, 22:30

Dziękuje bardzo za porady a co powiecie może na Scirocco z R-line z benzyną 2.0 albo Megane Rs ? Mowie o nowych badź rocznych w prawdzie są troche droższe niż ustawa przewiduje ale jeśli są warte tej ekstra sumy to można sie poważnie zastanowić ;). Wybacz Halsky jeśli Cie uraziłem ale byłem na wyjeździe i nie byłem na forum przez ten czas , z tego co Ty mi poradziłeś wybrałbym Acure ale po prostu wole sie 10 razy zastanowić i kupić właściwe auto niż wybrać "pierwsze lepsze" ;)
Goolas
Nowicjusz

Miejscowość: Małopolska

18 Sty 2010, 23:03

Zastanów się poważnie czy chcesz używany... Za 100tys. kupisz fajny nowy samochód: TypeR 200KM, Meganka 2.0 TCe 180 koni (przy tych wartościach to już niewielka różnica), Sirocco 2.0TSI 210 koni. Ewentualnie Lancer Ralliart nowy kosztuje 111 tys. zł... Nie wiem czy jesteś w stanie dać te 11 tys. więcej, za Lancera warto:)

Kupując używany samochód o sportowym zacięciu jest duża szansa że uczestniczył w wypadku albo że służył do ostrej jazdy, co przekłada się na kiepski stan silnika, a po 5 latach to już może wyjść i ty jako drugi/trzeci właściciel poniesiesz tego finansowe konsekwencje...

Na pewno nie ładowałbym się w jakieś przednionapędowe używane Audiczki A5, A6 czy TT, a quattro za tą cenę z sensownego rocznika nie kupisz albo Subaryny starsze niż 5 lat, 100tys. dać za takie coś to trochę żal kasy...

Alfa Romeo Brerra i to Maserati są boskie, w przeciwieństwie do Subaryn, Audi A-ileśtam z pakietem stylistycznym na S-ileśtam czy innych BMW z mocnymi silnikami stanowią rzadki widok i każdy się za nimi obejrzy, podobnie jak za [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] chociaż 911-kę ciężko dostać za 100tys. zł, ale jeśli chodzi o osiągi i możliwości na torze, to z dobrym kierowcą jest technologicznie poza zasięgiem wszelkiej maści TypeRów, Audi A-ileś, Infiniti FX, Nissanów 350Z czy Saabów 9-coś Aero :wink:
Ostatnio edytowany przez ACSznycel, 18 Sty 2010, 23:30, edytowano w sumie 1 raz
ACSznycel
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 12
Miejscowość: z nienacka

18 Sty 2010, 23:06

Goolas napisał(a):Dziękuje bardzo za porady a co powiecie może na Scirocco z R-line z benzyną 2.0 albo Megane Rs ? Mowie o nowych badź rocznych w prawdzie są troche droższe niż ustawa przewiduje ale jeśli są warte tej ekstra sumy to można sie poważnie zastanowić ;). Wybacz Halsky jeśli Cie uraziłem ale byłem na wyjeździe i nie byłem na forum przez ten czas , z tego co Ty mi poradziłeś wybrałbym Acure ale po prostu wole sie 10 razy zastanowić i kupić właściwe auto niż wybrać "pierwsze lepsze" ;)

a to sory w takim razie , napisalem tak bo widzialem juz tutaj tematy zakladane przez dzieciakow bez kasy ale z wielkim zapalem

mysle ze jak wybierzesz acure bedziesz bardzo zadowolony i nawet spalanie cie nie zabije tak jak przy 2 pozostalych ktore polecilem bo tamte lubia paliwo w ogromnym nadmiarze
halsky11