Sportowe Punto 1.2 16v 80 km

15 Sie 2015, 23:40

Witam, Jako, że aktualnie przebywam we Francji chciałbym kupić swoje pierwsze auto. Jakiś czas się rozglądam i moją uwagę przykuło to piękne punto [link do leboncoin.fr wygasł] Myślicie że warto kupić za takie pieniądze ? a jeżeli nie to możecie mi polecić jakiś mały samochodzik najlepiej benzyniak do miasta do tych 6-7 tyś.
kalak123
Nowicjusz

Prawo jazdy: 04 01 2013
Auto: Nie mam

16 Sie 2015, 09:53

Było coś z przodem bo widać różnice odcieni lakieru między błotnikiem a drwiami (pierwsze zdjęcie) i maska przy lampie jakoś dziwnie się zapada.
Poza tym dobry dynamiczny silnik w tej budzie choć niektórzy narzekają że bywa awaryjny.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

16 Sie 2015, 10:16

Masz rację nie przyjrzałem się dobrze, to chyba sobie to ogłoszenie odpuszcze. A mam jeszcze takie pytanie: warto dać na punto te 7 tyś ? oczywiście mówimy tu o ładnym nie gnijącym egzemplarzu.
kalak123
Nowicjusz

16 Sie 2015, 10:24

7k ok ale to już musiałby być naprawde ładny egzemplarz i z dobrym wyposażeniem (klima napewno).
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

16 Sie 2015, 11:21

Dzisiaj dodane [link do leboncoin.fr wygasł] w bardzo dobrym stanie, w pakiecie z klimą. Na co mam szczególnie uważać podczas oględzin ?
kalak123
Nowicjusz

17 Sie 2015, 05:54

Zwłaszcza czy ma progi bo to najszybciej leci w Puntach poza tym reszta tak jak przy oględzinach każdego innego auta.
Barol
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Silnik RB26DETT - Nissan
    Konstrukcją zbliżoną do słynnego silnika 2JZ Toyoty jest motor RB26DETT Nissana. To również rzędowa szóstka z aluminiową głowicą i żeliwnym blokiem wyposażona w dwie turbosprężarki. Silnik Nissana miał co prawda ...
    Kultowe japońskie silniki
    Kultowe japońskie silniki nie bez powodów zdobyły na świecie rzesze fanów, którzy doceniają nie tylko ich niezawodność, ale również dużą podatność na modyfikacje. Oto kilka świetnych japońskich ...

17 Sie 2015, 09:51

Co do pierwszego Punta.
Na 1 zdjęciu widać że jakiś artysta rzeźbiarz zakładał błotnik :mrgreen:
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

17 Sie 2015, 17:30

A co powiecie o takiej astrze ? [link do leboncoin.fr wygasł]
kalak123
Nowicjusz

17 Sie 2015, 18:25

Fajny silnik, klima automatyczna na +, fajniejsza niż Punto ale coś z przodem mogło być bo jedna lampa jest nowa, druga matowa. Przebieg zapewne 300, 400k +
Koniu
Forumowicz VIP

17 Sie 2015, 19:34

Na nową mi raczej nie wygląda,ta od strony kierowcy na 90% jest zaparowana czyli miała lub ma jakieś uszkodzenie. Silnik na plus.
Barol
Awatar użytkownika

17 Sie 2015, 19:42

Mi się wydaje że jest matowa :mrgreen: Ale nieważne, coś pewnie z przodem się działo :)
Koniu
Forumowicz VIP