Sportowe, rodzinne auto

11 Sie 2009, 19:32

Otóż, tak jak w temacie, szukam sportowego, rodzinnego autka za ok. 130.000 zł. Mam 5-letnie dziecko oraz żonę, no i samochód musi mi posłużyć na mniej więcej 5-6 lat. Nie lubię kolosów, więc żadne Jeep'y itp., nie są brane pod uwagę. Może to być kombi, choć lepiej czuję się w sedanach. Lubię niemieckie i japońskie samochody. Silnik 3,5l, w ostateczności do 4,0l. Oczywiście diesel. Lubię czasem trochę poszaleć, więc samochód także musi być dosyć szybki, ok. 6-7s. do setki i gitara.

Z góry dzięki za pomoc,
Pozdrawiam.
Fizer
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

11 Sie 2009, 19:39

BMW 535D piękna szybka limuzynka za tą cenę będzie full wypas i nieco młodszy nawet niż 5 lat można trafić.
Piękny samochód. I idealnie pasuje do Twoich wymagań. Do tego dobry zestaw audio i lepiej być nie może :D
stasiowski121

11 Sie 2009, 19:48

stasiowski121 napisał(a):BMW 535D piękna szybka limuzynka za tą cenę będzie full wypas i nieco młodszy nawet niż 5 lat można trafić.
Piękny samochód. I idealnie pasuje do Twoich wymagań. Do tego dobry zestaw audio i lepiej być nie może :D

Faktycznie, beemka robi na mnie wrażenie, może wiesz w ile sekund rozpędza się do setki? :) I może ktoś jeszcze ma jakąś inną propozycję?
Fizer
Nowicjusz

11 Sie 2009, 20:13

może jakieś Audi...
Jesse
Nowicjusz

Miejscowość: Kraków

11 Sie 2009, 20:20

Audi dla mnie jest zbyt drogie, z natury jestem wymagający, pod tym względem też, a na samej klimatyzacji w wyposażeniu skończyć się nie może, a na moje to z 200k zł by kosztowało. Podoba mi się coś na wzór najnowszej Skody Superb, do pierwszej setki w ok. 7s, a kolejne 10s. i 200km/h na liczniku (oczywiście mowa tu o silniku 3.6 FSi, 260 KM, Automat, 4x4), jednak za drogie, auto w wersji podstawowej kosztuje ponad 165k zł. Macie może coś na wzór tej Skody, prócz BMW 535d?

[ Dodano: Wto Sie 11, 2009 22:51 ]
A co jeszcze byście powiedzieli o VW Passat CC z 2008 - 2009r.? Bardzo ładny, mały sedan, 2.0 TDI 170 KM robi wrażenie, jednak nie wiem jak z przyspieszaniem. A jeżeli już, to czy opłacałoby się dopłacać ponad 100 tyś. na silnik 3.6 TDI 300 KM? Ten to na pewno zapieprza jak ch...a, ale czy opłacałoby się tak przepłacać?
Fizer
Nowicjusz

11 Sie 2009, 22:52

fajny temat ;] ja polecam mazde rx8 ;p dzieciaki sie zmieszczą ;] a bmw 5 to tez swietny wybór ale jeśli Cie stać ani sekundy bym sie nie zastanawiał i brał 6 np. takie cudenko

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

[ Dodano: Wto Sie 11, 2009 22:56 ]
albo porsche 911 carrera za 130tysi mozna super model 2002 rok kupic
KamilMilkowski
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Co piesi robią na jezdni?
    Może trudno w to uwierzyć, ale piesi leżą, siedzą i klęczą na jezdni. Ze statystyk policji wynika, że w 2016 roku zginęło w ten sposób w Polsce 81 osób, a 68 zostało rannych! Wśród wypadków spowodowanych ...

11 Sie 2009, 23:00

Dziękuję, postoję. Jak miałbym brać coś w tym stylu i w dodatku z 2005r. za 153k + 4.4, FSi, co? Benzyna? Pogięło? Taki silnik i jeszcze do tego benzyna? Czytaj ze zrozumieniem chłopie, ja nie jestem jakimś dresem by sobie sprawić taką furę dla szpanu, to ma być rodzinne auto o sportowym zacięciu, 2007r. to minimum. Jak myślisz, że za 5 lat, dziecko, które będzie miało już 10 lat + pies + kolejne dziecko, to jesteś kolego w błędzie. Prawdopodobnie nie miałeś jeszcze żadnego coupe, że tak myślisz. Dzięki.
Aha, z Porsche to już przegięcie na całego. Idź może pomyśl, co napisałeś, bo tyle się znasz co nic. Nie chcę takiej bryki, które po 3s. zapierdala mi 100km/h, więc wniosek wyciągnij sobie sam.
Fizer
Nowicjusz

11 Sie 2009, 23:08

co sadzisz o bmw 645? albo porszaku"? tu dodaje jeszcze link do przepieknej alfy romeo brera jak nowka 200km coupe za 130tysi równo automat etc. wyglad miodzio!

a jesli lubisz amerykanskie auta to cadillac sts dts i inne sa na wyciągnięcie ręki!

A tak na marginesie jeśli auto nie musi być na maxa nowoczesne wręcz bardziej sportowe i nowee. To osobiście kupiłbym albo subaru impreze sti taka jak ta

lub hatchback [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

ale osobiscie najchętnie kupiłbym to cudo!! Prosze spojrzeć

mitsubishi lancer evo X

[link do oferty na Allegro wygasł]

badz wersja wyczynowa przerobiona

lub zupelnie nowe ralliart

[ Dodano: Wto Sie 11, 2009 23:10 ]
nie chce bryki która po 3 sekundach osiąga setke ale najlepiej zeby silnik mial 4 litry ale mial 20 sekund do setki -.- gdzie tu logika? Ja osobiscie polecam nówke sztuke lancera. za 130tysi będzie super ekstra wersja ralliart polecam obejrzeć. Myślałem że szukasz czegoś bardziej wyczynowego ;] czytałem te 4 litry i tylko na tym sie skupiłem.

[ Dodano: Wto Sie 11, 2009 23:13 ]
w takim razie alfa romeo bądź lancer powinien Cie zadowolić. Ja osobiście polecam lancera zamiast alfy i bmw bo za 130tysi bedziesz miał nówke sztukę a samochód niczym nie ustepuje moim zdaniem tamtym samochodom i wersja ralliart ma duzo bardziej sportowe zacięcie niż bmw czy audi czy alfa a przy okazji Twoja rodzinka będzie miała duużo miejsca w środku.

[ Dodano: Wto Sie 11, 2009 23:13 ]
i cadillac oczywiście!! też pomyśl ale polecam bardziej lancera.

[ Dodano: Wto Sie 11, 2009 23:18 ]

tak jak ten i inne z ogłoszeń. Lancerki ralliart są duże wygodne mają napęd 4x4 który jeśli lubisz poszaleć zdecydowanie będzie Ci potrzebny i napewno szalejąć innym autem czujesz braki napędu na tylną oś. Oprócz tego 240koni i piękny wygląd. Tylko niestety pojemność silnika to zaledwie 2.4 :P
KamilMilkowski
Początkujący

11 Sie 2009, 23:22

Fizer napisał(a):Dziękuję, postoję. Jak miałbym brać coś w tym stylu i w dodatku z 2005r. za 153k + 4.4, FSi, co? Benzyna? Pogięło? Taki silnik i jeszcze do tego benzyna? Czytaj ze zrozumieniem chłopie, ja nie jestem jakimś dresem by sobie sprawić taką furę dla szpanu, to ma być rodzinne auto o sportowym zacięciu, 2007r. to minimum. Jak myślisz, że za 5 lat, dziecko, które będzie miało już 10 lat + pies + kolejne dziecko, to jesteś kolego w błędzie. Prawdopodobnie nie miałeś jeszcze żadnego coupe, że tak myślisz. Dzięki.
Aha, z Porsche to już przegięcie na całego. Idź może pomyśl, co napisałeś, bo tyle się znasz co nic. Nie chcę takiej bryki, które po 3s. zapierdala mi 100km/h, więc wniosek wyciągnij sobie sam.

człowieku jesteś na forum a nie na wiejskim podwórku bo widzę ze na takim sie chowałeś .. .. nie dziwie sie ze " beemka robi na mnie wrażenie" z takim uzwojeniem na kazdym robi ...... jak ci nie pasuja sugestie na forum to po co temat zakładasz ... i jeszcze to sportowe zacięcie w dieslu .... śmiech ... i te 130.000 to zainwestuj w wyksztalcenie dzieciaka żeby nie byl tak ograniczony jak wspanialy tata a za reszte to moze jakis kurs sobie podaruj polszczyzny a nie wulgaryzmami syfisz ....
gigit
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kołobrzeg

11 Sie 2009, 23:41

Widzę, że się znalazł "o Wielki Pan" który to jakże potrafi każdego przekonać do odpowiedniej inwestycji.
Po prostu nie lubię takich ludzi jak Twój poprzednik, mówię prosto i wyraźnie "kombi albo sedan", "silnik max. 4.0", a ten jakże wspaniały człowiek wyskakuje mi z samochodami z 4.4 FSi i dzięki, jak będzie płacił za koszt eksploatacji to sobie takiego sprawię, nie ma problemu. Poza tym widzę, że prowokujesz mnie do kłótni, jednak nie mam zamiaru się kłócić z byle kim. Skoro już przedmówca podał link, to z tych wszystkich podoba mi się Mitsubishi i Subaru. Dobre autka za dobrą cenę.
I jeszcze raz, jak idzie z Passatem CC?
Fizer
Nowicjusz

11 Sie 2009, 23:53

Jak ja bym miał 130k kupił bym sobie jakąś zaje.... Alfe :) np. taką http://www.alfaromeo.pl/index.php?q=4&s ... _model=140
ralf1990
Początkujący

12 Sie 2009, 09:20

Alfa, Alfa... nie wiem jak z tą marką właśnie, słyszałem bowiem, że jest strasznie awaryjna.. Nie wiem jak jest teraz, będę musiał przejść się do salonu Alfy.
Fizer
Nowicjusz

12 Sie 2009, 10:12

Rodzinny i sportowy to tylko LANCER EVO X :wink: Możesz jeszcze sprawdzić AUDI S6 ale ciężko znaleźć młody za 130k.
Sebastianos
Aktywny
Awatar użytkownika

Auto: Peugeot 508 SW
Silnik: 1.6 THP
Paliwo: Benzyna
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2012

12 Sie 2009, 10:34

Kolego, Polacam Ci Nissana Maxime: [link do oferty na Allegro wygasł] oraz Toyota Avalon: [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - pięknie ma w środku... :twisted:

Maxima: Auto oferuje bardzo wyskoki poziom wykonania, komfortowe warunki podróżowania, doskonałe jednostki napędowe oraz typowo japońską niezawodność.

Avalon: Zamontowano w niej 3,5-litrowy silnik V6 i chyba wszystkie dostępne aktualnie nowinki technologiczne. Ta obszerna limuzyna jest najbardziej luksusowym autem dostępnym pod marką Toyota.

zapomniałem dodać.... Jeszcze Lexus:[link do oferty na Allegro wygasł]
Japanese cars rulez
tom7m2g
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Tychy

12 Sie 2009, 11:28

Co do Passata to raczej ani Alfie ani Toyocie ani tym bardziej BMW 5 nie podskoczy pod żadnym względem.
A tak do Twojego pytania - BMW ma pierwszą setką w ok 6.5 s
stasiowski121