19 Cze 2015, 14:45
Dzień Dobry wszystkim.
Jestem nowy na tym forum. Zamierzam się z kupnem samochodu dla siebie.(22 lata). W tej chwili mam rodzinne bmw e46 318i. Wiem co to komfort i tego oczekuję od mojego "nowego" auta. Jednakże moc tego bmw jest dla niewystarczająca do sprawnej jazdy. Ostatnio wprowadzone przepisy nie pozwalają na szybką jazdę, ale oczekuję od pojazdu aby po wciśnięciu gazu nie było problemu z wyprzedzaniem. Jeździłem bmw x3 , 231 KM i wg. mnie ta moc jest ok.
Chcę aby było to auto kompaktowe, tak aby sprawnie można było się przemieszczać po mieście, ale musi też dobrze znosić dziury na wsi. Moc powyżej 150 KM. Rocznik powyżej 2009-2010, i dobry wygląd.
Przedtem rozpatrywałem kupno bmw e92, 330i - 325i, jednak za cene 50 tysięcy, a tyle mógłbym wydać za BMW nie dostaniemy "pewnego" modelu.
Dlatego zacząłem szukać tańszych samochodów.
Na pierwszym miejscu rozpatruje obecnie ; Renault Megane III Coupe, 180 KM TCe, z tego co widzę mozna wyrwać go za 30 tysięcy.
Oprócz tego interesowałem się Hondą Civic, jednak ceny tego modelu w tych samych rocznikach jak Renault są wyższe, no i wygląd zewnętrzny wersji sprzed liftu (UFO) jest raczej nie poważny.
Proszę was o opinię na temat tego Renault, lub też jakieś sugestie odnośnie Hondy, lub innych kompaktów.
Cena w okolicach 30 tysięcy
Mógłbym być skłonny wybrać jeszcze Hondę Accord, jest to sedan, ale z tego co czytałem jest bardzo ekonomiczny przy tych 190 KM pod maską.